Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οι πιο σκληρές γυναίκες του πλανήτη [Εικόνες]



Μια κουλτούρα που απέχει μίλια από την δυτική παράδοση κατέγραψε με το φακό του ο Γάλλος φωτογράφος Eric Lafforgue σε ένα ταξίδι του στην Αιθιοπία.


Η φυλή Hamar την οποία κατέγραψε φέρει μέχρι και σήμερα μια σκληρή κληρονομιά με βάναυσα ήθη και έθιμα, κατά τα οποία οι γυναίκες μαστιγώνονται από τους άντρες για να μυηθούν στον πόνο και την αντοχή.
Τα πλάνα του Lafforgue είναι ενδεικτικά. Οι πλάτες των γυναικών της φυλής καλύπτονται από μεγάλα κόκκινα σημάδια ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να ουρλιάξουν κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού με καλάμια.
Αντιθέτως υποχρεούνται να παρακαλούν τους άνδρες να συνεχίσουν το μαστίγωμα μέχρι να ματώσουν, όπως δημοσιεύει η Dailymail.
Οι γυναίκες της Hamar μαστιγώνονται σε μία ειδική τελετή που διοργανώνεται κατά την ενηλικίωσή τους για να αποδείξουν την αγάπη και την αφοσίωση τους προς τους συγγενείς τους.
Ο άνδρας του ζεύγους, σύμφωνα με την παράδοση, έχει το δικαίωμα να χτυπάει τη γυναίκα του χωρίς να χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις. Ωστόσο, χάνει το δικαίωμα αυτό όταν η οικογένεια αποκτήσει πάνω από 2 παιδιά.
Σήμερα, επιβιώνουν περίπου 15.000 με 20.000 μέλη της φυλής Hamar και η οικονομία τους βασίζεται κυρίως στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Στη φυλή υπάρχει μάλιστα σαφής διαχωρισμός στην εργασία με βάση το φύλο και την ηλικία.
Οι γυναίκες και τα κορίτσια καλλιεργούν σπόρους, όπως καλαμπόκι, φασόλια και κολοκύθια. Εκείνες είναι οι υπεύθυνες για τη συλλογή νερού, τη μαγειρική και την ανατροφή των παιδιών. Οι ίδιες, παντρεύονται στην ηλικία των 17 ετών.
Από την άλλη, οι νέοι άντρες δουλεύουν στις καλλιέργειες και προστατεύουν τα κοπάδια, ενώ οι μεγαλύτεροι είναι υπεύθυνοι για την αύξηση των κοπαδιών και για τα μελίσσια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του επικεφαλής της φυλής, μόλις έξι άτομα έχουν λάβει ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην ιστορία των Hamar.http://www.apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου