Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Οι Σύριοι ύψωσαν το δεύτερο μεγαλύτερο γλυπτό στον κόσμο αφιερωμένο στο Χριστό



Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γλυπτό στον κόσμο, αφιερωμένο στο Χριστό.

Οι σφαγές από τους ισλαμιστές, οι μάχες κάθε μέρα κατά του καθεστώτος Άσσαντ, αλλά και κατά των χριστιανών κράτησαν ζωντανό το φρόνημα του Συριακού λαού που απάντησε με αυτό το τεράστιο δημιούργημα.

Τρεις μέρες χρειάστηκαν για τη συνάρμοση και εγκατάσταση του μεγαλειώδους τρίπτυχου γλυπτού του Ιησού στο Όρος των Αγγέλων (ή όρος των Χερουβείμ) στα περίχωρα της Δαμασκού. Τρία χρόνια χρειάστηκαν για τη σμίλευσή του.
Ο Συριακός Στρατός ανέστειλε για τρεις ημέρες παρά την κρισιμότητα της ασφάλειας της πρωτεύουσας κάθε επιχείρηση σεβόμενος το όλο εγχείρημα της τοποθέτησής του που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου ημέρα της μεγαλύτερης εορτής του Ισλάμ.
Σε ένα υψόμετρο 2000 μέτρων το γλυπτό του Χριστού με την αναμνηστική επιγραφή «ο Ερχόμενος Σώσαι τον Κόσμο»,δεσπόζει και γίνεται ορατό από τρεις χώρες. Τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη.
Η εγκατάσταση του 2ου μεγαλύτερου γλυπτού μνημείου στον κόσμο, αφιερωμένου στο Χριστό, υλοποιήθηκε με επιτυχία ακόμα και εν μέσω αυτής της ανθρωπιστικής τραγωδίας. Πολλά τμήματα του έργου φιλοτεχνήθηκαν στην Αρμενία όπου οι καλλιτέχνες φημίζονται διεθνώς για τη δεξιοτεχνία τους στην επεξεργασία των ευγενών μετάλλων.
Το έργο είχαν εμπνευστεί εδώ και πέντε χρόνια από το ίδρυμα Πνευματικής Κληρονομιάς Αποστόλου Παύλου και πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Αντιοχείας.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου