Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

10 επιδόρπια που αξίζουν… χρυσάφι!

perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!Σίγουρα δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να απολαύσουν ένα από τα ακριβότερα γλυκά που συμπεριλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα, εκτός εάν είναι πολύ πλούσιοι ή… τρελοί!
Ο λόγος για απίθανες παρασκευές με σοκολάτα, φύλλα χρυσού ή γλυκά που περιέχουν πολύ σπάνια υλικά, ακόμα διαμάντια και άλλους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους. Μια ματιά μόνο στα 10 επιδόρπια που ακολουθούν και αξίζουν τη γεύση τους σε (πολύ)… χρυσάφι θα σας πείσει.
10. Noka Chocolate, Vintage Συλλογή, 854 δολάρια/κιλό
Πιθανώς το πιο απλό επιδόρπιο στον κατάλογο, η σοκολάτα Noka είναι γνωστή για τη νοστιμιά της, καθώς χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά είδη κακάο από διάφορα μέρη όπως ο Ισημερινός, η Βενεζουέλα, η Ακτή του Ελεφαντοστού και το Τρινιντάντ.http://perierga.gr
9. Gold Sundae Opulence, 1.000 δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Γνωστό ως το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο, παρασκευάζεται στη Νέα Υόρκη και σερβίρεται στο εστιατόριο «City 3″, το οποίο, μάλιστα, πουλά ένα το μήνα! Περιέχει βανίλια Ταϊτής και Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Βενεζουέλας και εδώδιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων. Επιπλέον, διάφορα ζαχαρωμένα φρούτα από το Παρίσι και τρούφες συμπληρώνουν όχι μόνο τη διακόσμηση αλλά και την απόλαυση.
8. Extraordinaire Brownie, 1.000 δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Το εστιατόριο «Βρθλε» στο Νιού Τζέρσεϊ παρασκευάζει ένα ιδιαίτερο μπράουνι από μαύρη σοκολάτα το οποίο γαρνίρεται με ιταλικά φουντούκια και σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό. Το εξαιτερικό εδώ είναι ότι το γλυκό σεβίρεται μαζί με το σπάνιο πορτογαλικό κρασί Quinta do Novel Nicional, μέσα σε ειδικό κρυστάλλινο δοχείο, το οποίο ο τυχερός πελάτης ψεκάζει(!) επάνω στο μπράουνι.
7. Sultans Golden Cake, 1.000 δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Το χρυσό κέικ του σουλτάνου διατίθεται αποκλειστικά στο ξενοδοχείο «Ciragan Palace Hotel Kempinski», που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Περιέχει σύκα, αχλάδια, βερίκοκα και κυδώνι τα οποία «ωριμάζουν» για δύο χρόνια μέσα σε τζαμαϊκανό ρούμι. Καραμέλα, μαύρη τρούφα και 24 Καρατίων φύλλα χρυσού ολοκληρώνουν τη γευστική πανδαισία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παρασκευή του διαρκεί μόνο 72 ώρες (μετά το πέρας των δύο χρόνων, εννοείται)!!!
6. Macaroons Haute Couture, 7.414 δολάρια/κιλό
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Τα μακαρόν είναι πολύ δημοφιλή στη Γαλλία, και ο σεφ ζαχαροπλαστικής Pierre Herme σίγουρα κατέχει τα πρωτεία στην παρασκευή τους. Από τα πλέον ακριβά αμυγδαλωτά στον κόσμο, διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων.
5. Fortress Stilt Fisherman Indulgence, 14.500 δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Λένε ότι η παρουσίαση των τροφίμων είναι πολύ σημαντική, και όταν πρόκειται για το συγκεκριμένο επιδόρπιο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για του λόγου το αληθές. Στη Σρι Λάνκα, η αλιεία με ξυλοπόδαρα αποτελεί παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος και το γλυκό που βλέπετε αναπαριστά ακριβώς αυτό, καθώς απεικονίζει έναν ψαρά σκαλισμένο σε σοκολάτα, ο οποίος στηρίζεται σε ξυλοπόδαρα. Το γαλαζοπράσινο χρώμα του νερού μιμείται ένα ακριβό κόσμημα, το οποίο ο πελάτης μπορεί να κρατήσει.
4. Frrrozen Haute Chocolate, 25.000/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Μια παγωμένη μους σοκολάτας που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Σε γεύση και τιμή! Μια μεγάλη ποικιλία από κακάο, από 14 και πλέον χώρες του κόσμου, εμπεριέχονται στην συνταγή, που ολοκληρώνεται με χρυσό 24 Καρατίων. Για να δικαιολογηθεί η αξία του επιδορπίου, αυτό σερβίρεται σε κρυστάλλινη κούπαμε χρυσές λεπτομέρειες, ενώ και το πε΄ριτεχνο κουτάλι είναι στολισμένο με διμάντια του 1 Καρατίου.
3. Cake Platinum, 130.000 δολάρια/τεμάχιο
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα σεφ ζαχαροπλαστικής Nobue Ikara και θυμίζει παραδοσιακή γαμήλια τούρτα. Αν και η παρουσίασή του είναι συνηθισμένη, πέρα από το κλασικό λευκό γλάσο όλες οι άλλες λεπτομέρειες της διακόσμησης είναι από πλατίνα, και μάλιστα εδώδιμη! Παρασκευάζεται αυστηρά κατόπιν παραγγελίας…
2. Φράουλες Arnaud, 1,4 εκατομμύρια δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Εδώ τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται. Γιατί αυτό που όλοι βλέπουμε είναι ένα απλό μπολ με φράουλες, που συνήθως συνοδεύονται από λευκή κρέμα. Γιατί όμως αυτό το ταπεινό επιδόρπιο κοστίζει τόσο ακριβά; Απλούστατα επειδή συνοδεύεται από ένα δαχτυλίδι με ροζ διαμάντι 4,7 Καρατίων, σερβίρεται με ένα κρασί αξίας 25.000 δολαρίων και όλα αυτά υπό τους ήχους τζαζ μουσικής!
1. Diamond Fruitcake, 1,65 εκατομμύρια δολάρια/τεμάχιο
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Ένας σεφ ζαχαροπλαστικής στο Τόκιο αποφάσισε ότι μια τούρτα πρέπει να τα αξίζει τα λεφτά της, και έκανε πράξη αυτή του την επιθυμία. Χρειάστηκε περίπου έξι μήνες για να σχεδιάσει το γλυκό και 30 μέρες για να το ολοκληρώσει. Χρησιμοποίησε 223 διαμάντια, με τα οποία στόλισε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Και στη συνέχεια… έψαχνε για αγοραστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου