Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ένα ονειρικό κουκλόσπιτο με τα πιο απλά υλικά!

Η κατασκευή

Ξεκινήστε φτιάχνοντας πρώτα τους ορόφους, τους τοίχους και τη σκεπή του κουκλόσπιτου, με κουτιά από χαρτόνι. Σιγουρευτείτε όμως ότι το χαρτόνι που θα χρησιμοποιήσετε θα αντέξει. Αν βάλετε κομμάτια χαρτονιού έτσι ώστε το ένα να καλύπτει κάπως το άλλο, τότε τοποθετήστε τις στρώσεις σε αντίθετες κατευθύνσεις για να ενισχύσετε την κατασκευή. Φωτοτυπήστε φωτογραφίες από τούβλα, κεραμίδια, πόρτες και παράθυρα, που θα τις κολλήσετε στο εξωτερικό της κατασκευής ώστε το κουκλόσπιτο να φαίνεται όσο πιο αληθινό γίνεται.
Η διακόσμηση
Ψάξτε να βρείτε μικρά αντικείμενα για να στολίσετε το κουκλόσπιτο. Ένα καλαθάκι φρούτων, ένας νιπτήρας, γλαστράκια, καρεκλίτσες, τραπεζάκια διαφόρων μεγεθών θα του δώσουν σπιτική θαλπωρή. Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε μικρά διακοσμητικά από γάμους. Βρείτε από το διαδίκτυο ή σε περιοδικά φωτογραφίες από πόρτες, φωτιστικά, τζάκια, οικιακές συσκευές και ρολόγια και εκτυπώστε τις ή φωτοτυπήστε τις στις σωστές διαστάσεις για να διακοσμήσετε με αυτές το εσωτερικό του κουκλόσπιτου. 
Η κρεβατοκάμαρα
Φτιάξτε μία κομψή και στιλάτη κρεβατοκάμαρα σε αποχρώσεις του ροζ, με διάφορα υφάσματα ή ταπετσαρίες. Διακοσμήστε τους τοίχους με μικρές αγκράφες, για κορνίζες, και μέσα βάλτε τις εικόνες που θέλετε. Μία καρφίτσα για το πέτο και μία καρφίτσα καπέλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση και το κράτημα της κουρτίνας στον τοίχο, όπως στο παράδειγμα της εικόνας. Ο καθρέπτης μπορεί να γίνει με ένα μικρό πλαίσιο για κορνίζα και γυαλιστερό ασημί χαρτί ή αλουμινόχαρτο κολλημένο εσωτερικά. Η κομψή λάμπα δίπλα στο κομοδίνο φτιάχτηκε από γλασέ χαρτονάκι ενώ για το καπέλο χρησιμοποιήθηκε ένα χάρτινο φορμάκι για μικρά κέικ στολισμένο με λίγο ύφασμα.
Για το κρεβάτι, καλύψτε ένα κομμάτι ξύλου (στο ίδιο περίπου μέγεθος με την κούκλα) με αφρό και ύφασμα και κολλήστε τα πάνω στο ξύλο με κόλλα και συρραπτικό. Για το κεφαλάρι χρησιμοποιήστε ένα μικρό χάρτινο σεμεδάκι πάνω στον τοίχο!

Η τραπεζαρία
Εδώ, το λουδουδάτο χαρτί χρησιμοποιήθηκε για ταπετσαρία στους τοίχους και συνδυάστηκε με ριγέ κουρτίνες και ασπρόμαυρα πλακάκια στο πάτωμα! Η κουρτίνα κρεμάστηκε στη θέση της αφού περάστηκε σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και στερεώθηκε με καρφίτσες για καπέλα. Ένα κομματάκι ύφασμα έγινε χαλάκι. Μπορείτε ακόμα να εκτυπώσετε φωτογραφίες με πιάτα, λάμπες και πατώματα από το διαδίκτυο.
Για τον πολυέλαιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε ρεσό, αφού το γυρίσετε ανάποδα.
Για το τραπέζι, πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι και στηρίξτε το χρησιμοποιώντας καλαμάκια για πόδια. Καλύψτε το πάνω μέρος του τραπεζιού με πλαστικό που μοιάζει με ξύλο, βάψτε τα πόδια (καλαμάκια) στην απόχρωση που θέλετε και κολλήστε γύρω-γύρω στο τραπέζι λίγο ύφασμα.
 Το σαλόνι
Χρώματα όπως το κόκκινο, το μαύρο και το χρυσό θα δώσουν μία εντυπωσιακή αίσθηση στο σαλόνι σας. Χρησιμοποιήστε τις ικανότητές σας στην χαρτοκοπτική και κολλήστε εικόνες για τον πολυέλαιο, τη λάμπα, το τζάκι, τα βιβλία, τους πίνακες, τα βάζα και την τηλεόραση. Στην εικόνα μας το τραπεζάκι φτιάχτηκε από ένα κομματάκι ξύλο και ένα μικρό κομμάτι γυαλί ενώ ένα παλιό mouse pad έγινε ανατολίτικο χαλί.
Για τον καναπέ, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι φελιζόλ και, αφού του δώσετε το ανάλογο σχήμα, καλύψτε το με ύφασμα. Μετά κολλήστε το με κόλλα και καρφίτσες. Για τα μαξιλάρια χρησιμοποιήστε μικρά κομμάτια αφρολέξ ντυμένα με ύφασμα και διακοσμήστε τα με χρυσή κλωστή και κουμπιά.
Για τις κουρτίνες, πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα ή κορδέλα και λίγη δαντέλα και κολλήστε τα σε ένα καλαμάκι. Με ένα ψαλίδι χαρτοκοπτικής φτιάξτε το τελείωμα στις κουρτίνες. Στηρίξτε τις στον τοίχο χρησιμοποιώντας διακοσμητικές καρφίτσες ή πινέζες και χρυσή κλωστή.

Το μπάνιο
Για τους τοίχους χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητο χαρτί ή εικόνες από ψηφιδωτά πλακάκια. Για τη μπανιέρα βρείτε ένα αντικείμενο στο μέγεθος που σας κάνει (ένα καπάκι, μία θήκη κτλ.), ντύστε το στο χρώμα που θέλετε και διακοσμήστε το γύρω-γύρω με  ψηφιδωτά πλακάκια. Για νιπτήρα πάρτε ένα μικρό μπολ. Για την κουρτίνα Ρόμαν χρησιμοποιήστε καλαμάκια για βέργες, ένα κομμάτι ύφασμα, και κλωστή ραψίματος. Για να φτιάξετε τον καθρέπτη και το παράθυρο πάρτε μικρά πλαίσια, για κορνίζες, και κολλήστε γυαλιστερό ασημί χαρτί ή αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό. Ένας χρωματιστός συνδετήρας γίνεται κρεμάστρα για την πετσέτα ενώ ξυλάκια από παγωτό κολλημένα πάνω σε καλαμάκια συνθέτουν ένα πρωτοποριακό χαλάκι μπάνιου.
Τα πλακάκια – Πρώτα φτιάξτε το ντουλάπι του μπάνιου με χαρτόνι. Κολλήστε τα πλακάκια σας στον τοίχο πίσω από την μπανιέρα, σε ό,τι σχέδιο θέλετε, και μετά βάλτε πλακάκια και στο ντουλάπι σε ένα ταιριαστό σχέδιο. Για το πάτωμα του μπάνιου χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα πλακάκια από εκείνα του τοίχου.
Η κουζίνα
Φτιάξτε την κουζίνα σας με τη διακόσμηση που επιθυμείτε, χρησιμοποιώντας ταπετσαρία ή εικόνες με πλακάκια. Φτιάξτε μακαρόνια από σκοινί και γεμίστε το μπολ στο τραπέζι με ψεύτικα φρούτα που θα φτιάξετε από κομμάτια βαμβάκι.
Για το ψυγείο και την ηλεκτρική κουζίνα, βρείτε δύο κουτάκια σε μέγεθος που ταιριάζει για τις συσκευές αυτές και στο μέγεθος της κούκλας που θα ζήσει στο σπιτάκι. Μετά βρείτε 2 αντίστοιχες φωτογραφίες και κολλήστε τις στα κουτάκια… Το ψυγείο και η κουζίνα είναι έτοιμα! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και τα υπόλοιπα αντικείμενα (ντουλάπια, σκούπα, πόρτα, ρολόι, φούρνο μικροκυμάτων και κατσαρολικά).http://www.epithimies.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου