Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τα παγωμένα… δέντρα της Αρκτικής!

Ο 21χρονος ερασιτέχνης φωτογράφος Niccolo Bonfadini έζησε για λίγο μέσα στους πάγους, σε θερμοκρασίες κάτω από -40 βαθμούς Κελσίου, αποτυπώνοντας το παγωμένο τοπίο του Αρκτικού Κύκλου.



Με συνθήκες υπό το μηδέν και με τον πάγο να καλύπτει τα πάντα, τα δέντρα αποκτούν παράδοξα σχήματα, συνθέτοντας ένα απόκοσμο σκηνικό, που θυμίζει περισσότερο ταινία επιστημονικής φαντασίας και πολύ λιγότερο την… πραγματικότητα.



«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ο παγετός σκεπάζει τα πάντα και το τοπίο είναι εξωπραγματικό. Όσο έφτανε το μάτι μου έβλεπα μόνο λευκό και τίποτα άλλο», λέει ο ερασιτέχνης φωτογράφος και φοιτητής στο Πολυτεχνείο στη Monza της Ιταλίας.



Το παράξενο «οδοιπορικό» του νεαρού Niccolo Bonfadini στην Αρκτική κράτησε εννέα ημέρες, αρκετές να για αισθανθεί ο φωτογράφος το μεγαλείο και την ομορφιά της φύσης εκ των έσω.



«Αυτό που μου αρέσει στη φωτογραφία είναι ότι αποτελεί μια καλή δικαιολογία για να βγούμε έξω στη φύση, αντιμετωπίζοντας συνθήκες και μέρη που δεν θα μπορούσαμε πιθανότατα να δούμε αλλιώς», συμπληρώνει.
http://periergaa.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου