Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η μεγαλύτερη βίβλος του κόσμου [Βίντεο]


Το 1956, η βιβλιοθήκη του Abilene Christian University (ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην πόλη Abilene των ΗΠΑ) έλαβε ένα δώρο που παραμένει μέχρι και σήμερα την "μεγαλύτερη" δωρεά στην ιστορία της.


Πρόκειται για ένα αντίγραφο της βίβλου του βασιλιά James που είχε φτιάξει ο Louis Waynai στο Λος Άντζελες το 1930. Ο Waynai ολοκλήρωσε το έργο του μέσα σε δυο χρόνια. Αφιέρωσε πάνω από 8.700 ώρες και τύπωσε το κείμενο με τη χρήση μιας μεγάλης πρέσας που έφτιαξε ο ίδιος.
Όταν το βιβλίο ήταν ανοικτό είχε ύψος 1,1 μέτρα και πλάτος 2,49 μέτρα. Κλειστό, η ράχη είχε 84 εκατοστά πάχος. Το βιβλίο έχει 8.048 σελίδες και ζυγίζει 496 κιλά. Πλέον, βρίσκεται μέσα σε μια προθήκη από ξύλο βελανιδιάς και γυαλί. Το μπορεί είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μπορεί να χωριστεί σε 31 τμήματα.
Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ως τη μεγαλύτερη αγγλική βίβλο την Macklin Bible του 1800. Τυπώθηκε σε εφτά τόμους και ζυγίζει 58 κιλά. Η βίβλος Macklin είναι ίσως η μεγαλύτερη Αγία Γραφή που τυπώθηκε μαζικά σε τυπογραφείο, αλλά δεν φτάνει σε μέγεθος εκείνη του Waynai.http://www.apocalypsejohn.com/
Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου