Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Οι ψηλότεροι δίδυμοι πύργοι



Πρωτοπορώντας για ακόμα μια φορά στο σχεδιασμό, η Κίνα θα φιλοξενήσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια, τους ψηλότερους δίδυμους πύργους του κόσμου!
Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα κατασκευαστεί στην, ελάχιστα γνωστή διεθνώς, πρωτεύουσα της κεντρική Κίνας, Wuhan, η οποία αναμένεται να τραβήξει φώτα της δημοσιότητας και να μετατραπεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.
Οι ενός χιλιομέτρου ψηλοί Phoenix Towers θα χτιστούν σε ένα νησί, που θα φτιαχτεί στη λίμνη, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Οι πύργοι σχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο, Chetwoods Architects και εκτός από το εντυπωσιακό τους ύψος, θα διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά.
Ο ένας πύργος θα στεγάσει το ψηλότερο «ζωντανό τείχος» του κόσμου, έναν κήπο που θα αναπτύσσεται κάθετα στο εσωτερικό του και ο άλλος θα περιέχει το ψηλότερο καλειδοσκόπιο του κόσμου. Η αύξηση του πλούτου της Κίνας και το αυξανόμενο διαθέσιμο εισόδημα του πληθυσμού έχει οδηγήσει σε αύξηση του εγχώριου τουρισμού και οι Phoenix Towers θα μετατραπούν σε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας.
Φροντίζοντας και για τους ντόπιους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, οι κοινόχρηστοι χώροι των πύργων θα παραπέμπουν σε τουριστικά αξιοθέατα από όλο τον κόσμο.
Έτσι, μια τούρκικη πλατεία θα στεγάζει ένα παραδοσιακό παζάρι, ένας δρόμος αφιερωμένος στην Ιαπωνία θα διαθέτει ιαπωνικά εστιατόρια και καταστήματα και μια “γαλλική” ζώνη θα περιλαμβάνει μια αναπαράσταση ενός τυπικού γαλλικού δρόμου.
Παίρνοντας το όνομα τους από δύο μυθικά κινέζικα πουλιά, το Feng και το Huang, οι πύργοι θα στεγάσουν ένα μείγμα γραφείων, κατοικιών, καταστημάτων και εγκαταστάσεων αναψυχής.
Η επένδυση, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένει την τελική έγκριση από το δήμαρχο του Wuhan, και η κατασκευή προβλέπεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος, με στόχο οι πύργοι να είναι πλήρως λειτουργικοί έως το 2018.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου