Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Παραδόσεις του κόσμου για τη γέννηση ενός μωρού

Perierga.gr - Παραδόσεις του κόσμου για τη γέννηση ενός μωρού
Κάθε πολιτισμός έχει διαφορετικές τελετουργίες και έθιμα για να καλωσορίσει ένα μωρό στον κόσμο. Πολλές από αυτές είναι αρχαίες παραδόσεις που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Ας δούμε μερικούς μοναδικούς και συναρπαστικούς τρόπους με τους οποίους γιορτάζεται η έλευση ενός μορού σε διάφορα μέρη της υδρογείου.
Μπαλί
Τα πόδια ενός μωρού δεν πρέπει να αγγίξουν το έδαφος μέχρι την 210η ημέρα της ζωής τους, όταν συντελείται ένα τελετουργικό που ονομάζεται «otonan». Πριν το otonan, το μωρό θεωρείται ένα θεϊκό ον, που κατέβηκε από τον ουρανό. Όταν τα πόδια του παιδιού να αγγίξουν το έδαφος, για πρώτη φορά, αυτό συμβολίζει το πέρασμά τους στην ανθρώπινη φύση.

Γουατεμάλα
Τα βρέφη στη Γουατεμάλα λούζονται με παγωμένο νερό καθώς πιστέυουν ότι τα δροσίζει και βοηθά για έναν ήρεμο ύπνο. Οι μητέρες αγνοούν το κλάμα των μωρών κατά τη διαδικασία, θεωρώντας ότι αυτό είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε μια υγιή πρακτική.

Αίγυπτος
Επτά ημέρες μετά τη γέννηση, οι Αιγύπτιοι γονείς ακολουθούν ένα τελετουργικό που ονομάζεται «sebou» με το οποιο αναγνωρίζουν επίσημα το παιδί και γιορτάζουν τη γέννησή του. Η πρακτική αυτή έχει ιστορία χιλιάδων ετών.

Κορέα
Η 100η ημέρα μετά από τη γέννηση ένός μωρού είναι μέρα εορτασμού για το γεγονός ότι το βρέφος κατάφερε να επιβιώσει του πρώτους μήνες της ζωής του. Προσφέρεται ρύζι και σούπα στο «Πνεύμα της γιαγιάς» σαν ευχαριστί για τη φροντίδα που παρείχε στο βράφος και τη μητέρα.

Ιαπωνία
Στην ιαπωνική κουλτούρα, οι μαμάδες χτυπούν ελαφρά και με ρυθμό την κοιλιά του μωρού για να κοιμηθεί ελαφριά.http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου