Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Το Παρίσι χάνει τις… κλειδαριές της αγάπης!

perierga.gr - Το Παρίσι χάνει τις... κλειδαριές της αγάπης!Τα «λουκέτα αγάπης» αποτελούν δημοφιλές έθιμο στο Παρίσι  για τους ερωτευμένους τουρίστες, που κλειδώνουν στη γέφυρα «Pont des Arts» ένα λουκέτο με τα ονόματά τους και στη συνέχεια πετάνε το κλειδί στον Σηκουάνα.
Η «Pont des Arts» ολοκληρώθηκε το 1804, αλλά ξαναχτίστηκε το 1980 αφού είχε υποστεί καταστροφή από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Περίπου 700.000 κλειδαριές αγάπης προστίθενται κάθε λίγους μήνες και αξιωματούχοι του Παρισιού υποστηρίζουν ότι βλάπτουν τη γέφυρα και απειλούν την ασφάλεια, λόγω του προστιθέμενου βάρους.
«Ένα μεταλλικό τμήμα της γέφυρας έπεσε, ευτυχώς προς τα μέσα και όχι στο ποτάμι. Αν είχε προσγειωθεί σε διερχόμενο πλοίο, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά», είπε εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Πρόσφατα, μάλιστα, ξεκίνησε καμπάνια για να μπει ένα τέλος σε αυτό το έθιμο, διότι όπως υποστηρίζουν έτσι καταστρέφεται μια γέφυρα-ορόσημο για την Πόλη του Φωτός. Έτσι υπάλληλοι του Δημαρχείου ξεκίνησαν να αφαιρούν λουκέτα από τη γέφυρα για να ελαφρύνουν το… βάρος!
perierga.gr - Το Παρίσι χάνει τις... κλειδαριές της αγάπης!
perierga.gr - Το Παρίσι χάνει τις... κλειδαριές της αγάπης!
perierga.gr - Το Παρίσι χάνει τις... κλειδαριές της αγάπης!
http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου