Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Στα άδυτα παγετώνα στην Αλάσκα [Εικόνες]

Πάγος και ένα απόκοσμο μπλε χρώμα παντού.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λέξεις την απίστευτη ομορφιά του εσωτερικού ενόςπαγετώνα. Δύο ορειβάτες που έζησαν την εμπειρία το γνωρίζουν καλά. Για αυτό φωτογράφισαν κάθε βήμα τους.
Ο Τζάρεν Κάρλσον και ο Τζέισον Νέλσον κατέβηκαν περίπου 1.600 μέτρα μέσα στον παγετώναMendenhall στην Αλάσκα. Οι δύο έμπειροι ορειβάτες εξερεύνησαν το τμήμα του που μοιάζει με τεράστιο πηγάδι και οι φωτογραφίες που τράβηξαν δείχνουν σε όλο το μεγαλείο του την απόκοσμη ομορφιά του.
«Είναι αρκετά τρομακτικό. Φανταστείτε ένα πηγάδι μέσα στον πάγο, με βάθος 40 ορόφων, και ένα τεράστιο ποτάμι νερού να πέφτει σε αυτό», εξηγεί ο Κάρλσον στην Daily Mail.
«Ο ήχος που κάνει το νερό είναι εκκωφαντικά δυνατός και όσο πιο πολύ κατεβαίνεις, τόσο πιο σκοτεινά είναι τα πάντα. Η ζωή σου εξαρτάται απόλυτα από την τεχνική κατάρτισή σου και δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Αν το κάνεις και πέσεις, πεθαίνεις», προσθέτει ο ορειβάτης.
Παρά τους κινδύνους όμως, δεν θα άλλαζε με τίποτα αυτή την εμπειρία. «Είναι απερίγραπτη η ομορφιά του εσωτερικού ενός παγετώνα. Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στη Γη».
glacier
glacier1
glacier2
glacier5
glacier7
glacier9
glacier4
glacier10
http://apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου