Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Παλαιοντολόγοι στη Σκωτία βρήκαν τον μακρινό συγγενή του τέρατος του Λοχ Νες

Ένα άγνωστο μέχρι πρότινος είδος δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε από παλαιοντολόγους στη Σκωτία και χαρακτηρίζεται «αμιγώς Σκωτσέζικο».

Τα πρώτα ευρήματα στην περιοχή ανακαλύφθηκαν από τον Μπράιαν Σοουκρος το 1959 σε ένα παραθαλάσσιο σημείο, στη νήσο Σκάι, στα βορειοδυτικά της Σκωτίας.
Έκτοτε αρκετά ευρήματα έχουν έρθει στο φως και πλέον οι επιστήμονες είναι σε θέση να δώσουν στη δημοσιότητα την ταυτότητα του νέου είδους δεινοσαύρου που ανήκει στο είδος των ιχθυοσαύρων.
Το Dearcmhara shawcrossi (προς τιμήν του Σόουκρος) έχει μήκος 4,3 μέτρα και ζούσε στα χωρικά ύδατα του νησιού, πριν από 170 εκατομμύρια χρόνια, σε σημεία που η θάλασσα ήταν ρηχή.
«Την εποχή των δεινοσαύρων, η Σκωτία ήταν πλημμυρισμένη από ερπετά που είχαν το μέγεθος μεγάλων μηχανοκίνητων σκαφών», αποκάλυψε ο δρ. Στήβ Μπρουσέιτ, του τμήματος Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου» και συμπλήρωσε:
dinosaur-1-762x428
«Τα απολιθώματά τους είναι εξαιρετικά σπάνια και μόλις πρόσφατα καταφέραμε να ανακαλύψουμε ένα καθαρά σκωτσέζικο είδος».http://apocalypsejohn.com/