Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οι Τούρκοι πουλάνε αρχαία ελληνική πόλη στην Αλικαρνασσό – Δείτε πόσα ζητάνε

Στο «σφυρί» βγαίνει η αρχαιοελληνική πόλη Βαργυλία στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας… που σύμφωνα με μεσιτικό γραφείο πωλείται στην τιμή των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, οι μεσίτες επισημαίνουν πως στο χώρο δεν έχουν γίνει οργανωμένες ανασκαφές, γεγονός που επιτρέπει την εκμετάλλευσή του.
Η περιοχή διαφημίζεται στους υποψήφιους αγοραστές ως τοποθεσία με «υπέροχη θέα στη θάλασσα», και μάλιστα δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να χτίσουν ένα δικό τους αρχαίο αμφιθέατρο και αρχαιοελληνικό ναό!
«Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι ελεύθεροι να χαρούν τα ερείπια ενός ρωμαϊκού λουτρού, αλλά και μια νεκρόπολη της βυζαντινής εποχής και όλα αυτά έναντι 22 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Χουριέτ.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι αρχαιολόγοι ζητούν από το υπουργείο Πολιτισμού της γειτονικής χώρας να απαλλοτριώσει την περιοχή της Βαργυλίας προκειμένου να προστατευθούν τα αρχαία ευρήματα.
t-1
Για την ιστορία η αρχαία Βαργυλία που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και που σήμερα αποκαλείται Άνδανος, βρίσκεται στα παράλια της πόλης Καρίας, στη Μικρά Ασία και σύμφωνα με τη μυθολογία την ίδρυσε ο Βελλερεφόντης για να τιμήσει τη μνήμη του συντρόφου του, Βαργύλλου, τον οποίο σκότωσε ο Πήγασος. Κοντά στην πόλη υπήρχε ναός της Αρτέμιδος Κινδυάδος.
t-2
http://apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου