Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αλάσκα: Το χωριό όπου όλοι οι κάτοικοι μένουν στο ίδιο κτήριο

Το χωριό λέγεται Whittier και βρίσκεται στην Αλάσκα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2006 ο πληθυσμός του έφτανε τους 177 κατοίκους. Αυτό όμως δεν είναι κάτι περίεργο, αφού υπάρχουν πολλά μικρά χωριά στον κόσμο…

Αυτό που προκαλεί πραγματικά το ενδιαφέρον όλων είναι πως όλοι οι κάτοικοι του χωριού μένουν στο ίδιο κτήριο. Για την ακρίβεια, μένουν σε μία δεκατετραόροφη πολυκατοικία. Συνολικά στο χωριό υπάρχουν 86 νοικοκυριά και 46 οικογένειες.
Το χωριό βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή της χερσονήσου Κενάι και πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό ποιητή John Greenleaf Whittier το 1915. Χρησιμοποιήθηκε σαν στρατιωτική βάση για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και πρακτικά είναι ένα λιμάνι.
Στο χωριό υπάρχουν δύο τεράστια κτήρια, που φτιάχτηκαν μετά τον πόλεμο. Το ένα από τα δύο ολοκληρώθηκε το 1957, λέγεται Begich Towers και περιέχει 150 διαμερίσματα, δύο ή τριών υπνοδωματίων. Το άλλο φτιάχτηκε το 1953 και ονομαζόταν “η πόλη κάτω από την ίδια στέγη”.
Και τα δύο κτήρια θεωρούνταν για αρκετό καιρό τα μεγαλύτερα της Αλάσκας. Σήμερα, το Begich Towers φιλοξενεί σχεδόν όλους τους κατοίκους του χωριού, αφού έχει αρκετό χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η πόλη υπέστη σοβαρές ζημιές από το τσουνάμι που τη χτύπησε το 1964, όταν και έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, πλέον το λιμάνι της θεωρείται πολύ δημοφιλές, ειδικά για κρουαζιερόπλοια.
Επίσης, η περιοχή είναι γνωστή και για το τούνελ Whittier ή τη σήραγγα Portage, όπως αλλιώς λέγεται, που περνά μέσα από το βουνό Maynard και συνδέει το χωριό με την Anchorage. Αυτή η σήραγγα είναι η μόνη οδός που οδηγεί στη πόλη και θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη στην Βόρεια Αμερική.
Το χωριό από ψηλά…
Whittier_1
… και από μακριά
Whittier_2
Το ψηλό κτήριο ξεχωρίζει εύκολα, αφού είναι το μoναδικό
Whittier_3
Και σε αυτό μένουν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού
Whittier_4http://apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου