Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Τα πιo περίεργα και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη Google

Τα πιo περίεργα και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη Google

Ποια είναι η ιστοσελίδα στην οποία μπαίνετε αμέσως μόλις ανοίγετε τον υπολογιστή σας; Μα φυσικά τη Google!
Η ιστοσελίδα Quora έθεσε στους χρήστες της την ερώτηση για τα πιo περίεργα και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη δημοφιλή ιστοσελίδα.
1. Η Google λαμβάνει υπόψιν του πάνω από 200 παραμέτρους πριν παρουσιάσει το καλύτερο αποτέλεσμα αναζήτησης μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου.
2. Το 1998, τη χρονιά που ξεκίνησε να λειτουργεί η Google, οι χρήστες του έκαναν περίπου 500.000 αναζητήσει την ημέρα. Σήμερα, γίνονται πάνω από 2 εκατομμύρια αναζητήσεις κάθε δευτερόλεπτο.
3. Από την έναρξη του street view το 2007, η ομάδα της Google έχει φωτογραφίσει πάνω από 7,2 εκατομμύρια μίλια δρόμου.
4. Όταν ξεκίνησε η υπηρεσία Street View, είχε μόνο 5 πόλεις των ΗΠΑ που είχαν τραβηχτεί με κάμερα ανάλυσης 5 megapixel. Πλέον έχει εικόνες από κάθε ήπειρο και χρησιμοποιεί ανάλυση 75 megapixel.
5. Πάνω από 6 δισεκατομμύρια ώρες βίντεο προβάλλονται κάθε μήνα στο Youtube. Αριθμός που αντιστοιχεί σε μία ώρα για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.
6. Από που προέρχεται όλο αυτό το υλικό; Οι χρήστες του Youtube «ανεβάζουν» βίντεο διάρκεια 300 ωρών κάθε λεπτό.
7. Η Google έχει πάνω από 53.600 υπαλλήλους και 70 γραφεία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.
8. Το 2014. περίπου το 89% από τα κέρδη του ύψους των 66 δισεκατομμυρίων που έβγαλε η Google, ήταν από διαφήμιση.
9. Η «αποθήκη» αναζήτησης της Google έχει μέγεθος πάνω από 100 εκατομμύρια gb και θα χρειάζονταν περισσότεροι από 100.000 σκληροί δίσκοι μεγέθους 1 terrabyte για να αποθηκεύσουν τόσα δεδομένα.
10. Οι άνθρωποι στηρίζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην αναζήτηση της Google που όταν το 2013, «έπεσε» για 5 λεπτά, η παγκόσμια κίνηση στο διαδίκτυο μειώθηκε κατά 40%.
11. Η Google πρέπει να είναι η μοναδική ιστοσελίδα που έχει ως μοναδικό στόχο τη μείωση του χρόνου παραμονής στη σελίδα της.http://apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου