Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Με μια ανάσα, μένει 22 λεπτά κάτω από το νερό

perierga.gr - Με μια ανάσα, μένει 22 λεπτά κάτω από το νερό!Το 2010 ο 40χρονος Δανός ελεύθερος δύτης Stig Severinsen πήδηξε σε μια πισίνα γεμάτη με καρχαρίες και κράτησε την αναπνοή του για 20 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.
Δύο χρόνια αργότερα, ο ατρόμητος Stig έκανε πάλι το θαύμα του, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ, κρατώντας την αναπνοή του για 22 λεπτά! Με μια ανάσα κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό! Ο Severinsen έχει διδακτορικό στην ιατρική και μεταπτυχιακό στη βιολογία και είναι γνωστός στη χώρα του –και όχι μόνο!-για τη συμμετοχή του στις πιο ακραίες προκλήσεις, όπως το κολύμπι σε παγωμένο νερό. Από εκεί ξεκίνησε άλλωστε να πειραματίζεται!
Προφανώς ο Stig είναι ένα είδος υπερ-ανθρώπου με απίστευτα ισχυρούς πνεύμονες, ενώ η προπόνηση που κάνει από νεαρή ηλικία κολυμπώντας σε παγωμένο νερό έχει συμβάλει στις απίθανες επιδόσεις του. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που ονομάζεται «Breatheology», στο οποίο περιγράφει την τη διαδικασία που ακολουθεί για τις αναπνοές του, αποκαλύπτοντας ότι το μυστικό του βρίσκεται στο διαλογισμό, που τον βοηθά να μην πανικοβάλλεται κάτω από το νερό. «Θα πρέπει ο καθένας να κάνει πολλές θετικές σκέψεις για τη διατήρηση του οξυγόνου», εξηγεί ο ίδιος, που διδάσκει την επιστήμη της αναπνοής στην Ακαδημία Breatheology, εκπαιδεύοντας σπουδαίους αθλητές όπως ο ποδηλάτης Alberto Contador.http://perierga.gr/
perierga.gr - Με μια ανάσα, μένει 22 λεπτά κάτω από το νερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου