Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η Νέα Υόρκη σε άλλους πλανήτες

Perierga.gr - Η Νέα Υόρκη σε άλλους πλανήτες!Η Νέα Υόρκη με τους πανύψηλους ουρανοξύστες στο Μανχάταν, είναι η πιο αναγνωρίσιμη πόλη στον κόσμο.
Το εντυπωσιακό τοπίο της αμερικανικής μεγαλούπολης θα άλλαζε δραματικά όμως στην όψη, αν κάποιος επιχειρούσε να μεταφέρει την πόλη στην…επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.
Την απόπειρα αυτή, τουλάχιστον σε εικαστικό επίπεδο, πραγματοποίησε με εντυπωσιακό αποτέλεσμα ο Nickolay Lamm για λογαριασμό του StorageFront.com. Συνεργάστηκε μάλιστα με ειδικούς επιστήμονες ώστε να λάβει υπ όψιν του τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε πλανήτη που είναι τόσο διαφορετικές από της Γης. Την πολύ υψηλή θερμοκρασία, την έλλειψη ατμόσφαιρας, τους πανίσχυρους ανέμους, τα νέφη από διοξείδιο του θείου, την ελάχιστη ηλιοφάνεια.
Ο Nickolay Lamm λέει πως «ήθελα να δείξω πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε εδώ στη Γη, όπου επικρατούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της ζωής».

Αν χτιζόταν η Νέα Υόρκη στον Άρη, σύντομα τα κτήρια θα οξειδώνονταν και ένα πέπλο σκόνης θα κάλυπτε τα πάντα, μεταφερόμενο από ισχυρούς ανέμους.
Perierga.gr - Η Νέα Υόρκη σε άλλους πλανήτες!
Στην Αφροδίτη η πόλη θα ήταν καλυμμένη από σύννεφα διοξειδίου του θείου και του άνθρακα δεν θα μπορούσε να δει κανείς τίποτα. Η θερμοκρασία ξεπερνά τους 400 βαθμούς Κελσίου, το νερό θα εξατμιζόταν αμέσως, οπότε ο καθένας θα μπορούσε να πάει με τα πόδια στο Άγαλμα της Ελευθερίας.
Perierga.gr - Η Νέα Υόρκη σε άλλους πλανήτες!
Οι πανίσχυροι άνεμοι στον πλανήτη Ουρανό, θα γκρέμιζαν σε λίγα λεπτά το Άγαλμα της Ελευθερίας και τους ουρανοξύστες της πόλης
Perierga.gr - Η Νέα Υόρκη σε άλλους πλανήτες!
Στον Κρόνο πόλη δεν πατά στο έδαφος αλλά ίπταται 100 χιλιόμετρα πάνω από αυτό εξαιτίας της ιδιόμορφης ατμόσφαιρας που επικρατεί εκεί.
Perierga.gr - Η Νέα Υόρκη σε άλλους πλανήτες!
Ειδυλλιακό σκοτάδι θα επικρατούσε στον Ερμή, με τις ακτίνες του ήλιου να διαπερνούν σαν βεντάλια τους ουρανοξύστες.
http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου