Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κινητή βιβλιοθήκη προάγει την τέχνη

perierga.gr - Κινητή βιβλιοθήκη προάγει την Τέχνη!Το Sketchbook Project γεννήθηκε το 2012 στην Αμερική όταν μια ομάδα καλλιτεχνών αποφάσισε να γνωρίσει την τέχνη σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις συμβατικές βιβλιοθήκες των πόλεων.
Έτσι δημιούργησαν την πρώτη κινητή βιβλιοθήκη που έκανε περιοδεία σε 20 και πλέον πόλεις σε ΗΠΑ και Καναδά προάγοντας την Τέχνη. Κάνοντας στάσεις σε διάφορες πόλεις δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να διαβάσει αρχαιολογία, ιστορία, ζωγραφική, γλυπτική, ακόμα να θαυμάσει πίνακες, γλυπτά αλλά και σπουδαία μνημεία μέσα από τις σελίδες των 4.000 και πλέον βιβλίων που περιλαμβάνει στα ράφια της.
Η φιλοσοφία είναι απλή: Ένα μικρό βανάκι σταθμεύει σε ένα κεντρικό σημείο μιας πόλης και βγάζει τραπεζάκια έξω, όπου οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν τα βιβλία τους, απολαμβάνοντας το διάβασμα στον ήλιο, παρέα με τους υπόλοιπους. «Η κινητή βιβλιοθήκη κάνει θραύση ανάμεσα στον κόσμο που βρίσκει σε αυτήν αμεσότητα, ενδιαφέρον και επικοινωνία. Σκοπός μας είναι οι απλοί άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά στην Τέχνη και να την αγαπήσουν όσο πιο πολύ γίνεται», λέει ένας εκ των εμπνευστών του project.http://perierga.gr/
perierga.gr - Κινητή βιβλιοθήκη προάγει την Τέχνη!
perierga.gr - Κινητή βιβλιοθήκη προάγει την Τέχνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου