Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η περίπτωση του χάμπουργκερ που «επιζεί» από το 1999

perierga.gr - Η περίπτωση του χάμπουργκερ που "επιζεί" από το 1999!!!Αν το βλέπατε πάνω στο τραπέζι θα μπορούσατε κάλλιστα να απλώσετε το χέρι για να το δαγκώσετε.
Θα ήταν όμως καλύτερα να το ξανασκεφτείτε: Το φαινομενικά λαχταριστό σάντουιτς έχει συμπληρώσει 14 χρόνια ζωής, έστω κι αν δεν του φαίνεται. Ο Ντέιβιντ Ουίπλ, κάτοικος της Γιούτα, παρουσίασε στην αμερικανική τηλεόραση ένα χάμπουργκερ που αγόρασε το 1999. Όπως είπε στην εκπομπή The Doctors, σκόπευε αρχικά να κρατήσει το χάμπουργκερ μόνο για δύο μήνες, προκειμένου να δείξει στους φίλους του πώς τα συντηρητικά κάνουν το πρόχειρο φαγητό πρακτικά άφθαρτο.
Αργότερα όμως ξέχασε το σάντουιτς, τυλιγμένο ακόμα στην αρχική συσκευασία, στην πλάτη ενός παλτό που ξεχάστηκε στην ντουλάπα. Το πείραμα συνεχίστηκε έτσι για πολλά ακόμα χρόνια, ωστόσο το χάμπουργκερ συνεχίζει να διατηρεί τη φρέσκια του εμφάνιση. Μόνη εξαίρεση οι πίκλες, που δεν άντεξαν το πέρασμα του χρόνου. Οι παρουσιαστές της εκπομπής διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα είδος μούχλας ή κάποια παράξενη οσμή – φαίνεται ότι κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να τα βάλει με τα συντηρητικά του φαστφούντ. Το μόνο που ενδέχεται να υπέστη το χάμπουργκερ είναι να αφυδατώθηκε σαν μούμια. «Θα είναι ωραίο να το δείξω στα εγγόνια μου, για να δουν τι συμβαίνει με το φαστφούντ», σχολίασε ο Ουίπλ, ο οποίος φρόντισε να κρατήσει και την απόδειξη αγοράς από το 1999.http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου