Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ψηφιακή 3D αναπαράσταση του προσώπου του Ροβεσπιέρου



Ο Ροβεσπιέρος ξαναβρίσκει το κεφάλι του
Οι ειδικοί στηρίχθηκαν σε μια νεκρική μάσκα που είχε κατασκευάσει η Μαρί Τισό
Με τον μακάβριο αλλά επιτυχημένο τίτλο ο «Ροβεσπιέρος ξαναβρίσκει το κεφάλι του» σχολίασε η πλειονότητα του γαλλικού Τύπου την καλλιτεχνική απεικόνιση του προσώπου του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου σε 3D από τον Γάλλο ειδικό Φιλίπ Ρες.
Ο Αλσατός ειδικός στις ανακατασκευές προσώπων ο οποίος είχε καταφέρει να «απεικονίσει» σε 3D και το πρόσωπο του Ερρίκου του ΙV, δημιούργησε για τις ανάγκες ενός αγγλό – ισπανικού ντοκιμαντέρ, την τρισδιάστατη μορφή του ηγέτη της «Τριανδρίας» ο οποίος οδηγήθηκε στη γκιλοτίνα μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Σαιν Ζυστ και Κουτόν στις 28 Ιουλίου του 1794.
Ο Γάλλος ειδικός στηρίχθηκε για την ανακατασκευή του προσώπου του  «Αδιάφθορου» σε μια νεκρική μάσκα του ίδιου του Ροβεσπιέρου την οποία είχε κατασκευάσει η Αν Μαρί Γκροσχόλτς, η οποία έγινε γνωστότερη ως Μαρί Τισό του οποίου έναν αντίγραφο φυλάσσεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας στην Προβηγκία.
Με τη βοήθεια των πιο εξελιγμένων τεχνικών  και τη συμβολή του ιατροδικαστή  Φιλίπ Σαρλιέ, ο Φιλίπ Ρες κατάφερε να απεικονίσει ακόμα και τα σημάδια στο πρόσωπο από την ευλογιά από την οποία είχε προσβληθεί ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου