Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Χρυσό άγαλμα του Μάο αποκαλύφθηκε στην Κίνα


Χρυσό άγαλμα του Μάο Τσε Τουνγκ, αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στην πόλη Σενζέν της νότιας Κίνας, όπως μετέδωσε το κρατικό Εθνικό ραδιόφωνο της Κίνας (CNR).


Το βάθρο του αγάλματος είναι κατασκευασμένο από νεφρίτη, ενώ το χρυσό «σώμα» του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στολίζεται από πολύτιμους λίθους. Το άγαλμα έχει ύψος περίπου 80 εκατοστά, αλλά ζυγίζει περισσότερα από 50 κιλά.
Για την κατασκευή του αγάλματος εργάστηκαν 20 τεχνίτες επί οκτώ μήνες, σύμφωνα με το CNR, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει ποιος παρήγγειλε το έργο.
Η αποκάλυψη του χρυσού αγάλματος συνιστά το τελευταίο παράδειγμα των αμφιβολιών που χαρακτηρίζουν την Κίνα του 21ου αιώνα, λίγες ημέρες προτού η ασιατική υπερδύναμη γιορτάσει την 120ή επέτειο από τη γέννηση του εμβληματικού ηγέτη.
Ενδεικτικά, ο νυν πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα πως οι εορτασμοί θα είναι «απλές και ρεαλιστικές», τη στιγμή ωστόσο που η γενέτειρα επαρχεία του Μάο έχει ήδη δαπανήσει 2,54 δισεκατομμύρια δολάρια σε 16 έργα ώστε να «σημαδεύσει» την επέτειο.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου