Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Haiku Stairs: Το μονοπάτι που διασχίζει κυριολεκτικά τον ουρανό της Χαβάης [Εικόνες]


Οι «Haiku Stairs» επίσης γνωστές και ως «Stairway to Heaven» (σκαλοπάτια για τον παράδεισο) είναι ένα απότομο μονοπάτι στο νησί Oahu της Χαβάης, αλλά και ένα από τα πλέον διάσημα αξιοθέατα ανά τον κόσμο.

Τα ξύλινα (αρχικά) σκαλοπάτια κατασκευάστηκαν στη νότια πλευρά της κοιλάδας Haiku το 1942 για να γίνεται πιο εύκολη η μεταφορά καλωδίων και κεραιών από τη μία πλευρά του βουνού στην άλλη.
Στην συνέχεια χτίστηκε ένα κτίριο στην κορυφή του Puukeahiakahoe, σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρων, με σκοπό την επικοινωνία μεταξύ Wahiawa και Haiku Valley Naval Radio Station . Το σήμα των κεραιών λέγεται ότι μπορούσε να φτάσει μέχρι και την Ινδία.
Όπως αναφέρει το dinfo, στα μέσα της δεκαετίας του 1950, τα ξύλινα σκαλοπάτια αντικαταστάθηκαν από 3.922 μεταλλικά. Ο σταθμός (αλλά και η διαδρομή) ήταν κλειστός για το κοινό μέχρι το 1987. Αναρτήθηκαν πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο αλλά αυτό δεν σταμάτησε όσους επιθυμούσαν να απολαύσουν το μονοπάτι από κοντά.
Οι σκάλες σε μερικά σημεία είναι αρκετά απότομες και μερικές φορές μοιάζουν να εξαφανίζονται μέσα στα σύννεφα. Ωστόσο η πεζοπορία είναι πολύ δημοφιλής σε ντόπιους και ξένους τουρίστες, επειδή αποτελεί τρόπον τινά μια συναρπαστική περιπέτεια, ιδίως για όσους δεν πάσχουν από υψοφοβία.http://www.apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου