Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μπιλ Γκέιτς: Μέχρι το 2035 καμία χώρα δεν θα είναι φτωχή


Ποιοι είναι οι τρεις μύθοι που εμποδίζουν την πρόοδο - Οι περισσότερες χώρες θα έχουν μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα από όσο έχει σήμερα η Κίνα

Γεμάτος αισιοδοξία, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Μπιλ Γκέιτς, έστειλε ένα μήνυμα που γεμίζει ελπίδα όλο τον κόσμο, πως σε 21 χρόνια από τώρα, κανένα κράτος δεν θα είναι φτωχό.
Συγκεκριμένα, στην ετήσια επιστολή του που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Bill & Melinda Gates Foundation», ο Αμερικανός επιχειρηματίας, εκφράζει την εκτίμηση πως μέχρι το 2035 κανένα από τα 35 κράτη που η Παγκόσμια Τράπεζα εντάσσει στην κατηγορία των χωρών χαμηλού εισοδήματος, δεν θα είναι πλέον φτωχό.
Μάλιστα, σημειώνει πως οι περισσότερες χώρες θα έχουν μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα από όσο έχει σήμερα η Κίνα. Πώς θα το επιτύχουν αυτό; Επωφελούμενες από τις πιο παραγωγικές γειτονικές τους χώρες και από καινοτομίες, όπως νέα εμβόλια ή και την ψηφιακή επανάσταση.
«Σχεδόν από κάθε άποψη, ο κόσμος είναι καλύτερος από ό,τι ήταν ποτέ. Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και με περισσότερη υγεία. Πολλά έθνη που χρειάζονταν εξωτερική βοήθεια, τώρα είναι αυτάρκη.
Μπορεί να θεωρείτε πως οι πανηγυρισμοί θα έπρεπε να είναι μεγάλοι για μία τέτοια πρόοδος, όμως στην πραγματικότητα, η Μελίντα (η σύζυγος του Γκειτς) και εγώ συγκλονιζόμαστε από το πόσοι άνθρωποι θεωρούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν χειρότερα.
Η πεποίθηση πως ο κόσμος δεν μπορεί να λύσει την εκτεταμένη φτώχεια και τις επιδημίες, δεν είναι απλώς λαθεμένη, αλλά και επιβλαβής». Με αυτό σκεπτικό ξεκινά ο Μπιλ Γκέιτς την επιχειρηματολογία του, θέλοντας να καταρρίψει τρεις μύθους που εμποδίζουν την πρόοδο για τις φτωχές χώρες.
Οι τρεις μύθοι είναι οι εξής:
1. Οι φτωχές χώρες είναι καταδικασμένες να μείνουν φτωχές.
2. Η ξένη βοήθεια πηγαίνει εντελώς χαμένη.
3. Το να σώζονται ζωές οδηγεί σε υπερπληθυσμό.
Η «Bill & Melinda Gates Foundation», από το 1997, έχει χρηματοδοτήσει με 28,3 δισ. δολ. ενέργειες που σχετίζονται με την υγεία, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου