Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Αλλαγή τακτικής από το ΓΕΕΘΑ στις τουρκικές προκλήσειςΝέες οδηγίες δόθηκαν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και πιθανόν μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την αντιμετώπιση του μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας από τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας-ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 που στέλνουν οι στρατηγοί της Άγκυρας.

Χτες δύο τέτοια τουρκικά αεροσκάφη CN-235 πραγματοποίησαν τριάντα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας με πρωτόγνωρο τρόπο για τα Ελληνικά δεδομένα.
Το ένα ξεκίνησε από τη Ρόδο και ανέβαινε προς τα πάνω και το άλλο πετούσε από το Βορειοανατολικό Αιγαίο και κατέβαινε προς το Καστελόριζο.
Το ΓΕΕΘΑ διέταξε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας να προβεί σε αναγνώριση και σε αναχαίτιση των εχθρικών αυτών αεροσκαφών. Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και τα αναχαίτισαν χτες τα τουρκικά CN-235. Μπορεί να μην είναι μαχητικά τα CN-235 αλλά δεν παύουν να είναι στρατιωτικά που πραγματοποιούν δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας.
Τα αεροσκάφη αυτά εκτός από το ρόλο «ναυτικής συνεργασίας» διαθέτουν και συσκευές «ηλεκτρονικού πολέμου» και δεν μπορούν ανενόχλητα να εισέρχονται και να μελετούν τις αμυντικές μας διατάξεις και το πως ενεργούν την εκάστοτε χρονική στιγμή.
Επιπλέον δύο εικοσιτετράωρα της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ακριτικό Καστελόριζο για τον εορτασμό των Θεοφανίων ξεκίνησαν οι Τούρκοι να προκαλούν και να αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία.
Το είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή ότι για την Άγκυρα αποτελεί “κόκκινο πανί” κάθε επίσκεψη κυβερνητικού αξιωματούχου σε ακριτικά νησιά. Αυτό βέβαια μας αφήνει παγερός αδιάφορους και η Ελλάδα απλώνεται έως και τη νήσο Ρω.http://www.apocalypsejohn.com/
Γ.Κοκ.