Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Λαχταριστά σοκολατάκια με το πρόσωπό μας

perierga.gr - Λαχταριστά σοκολατάκια με το πρόσωπό μας!Τι θα λέγατε για ένα κουτί σοκολατάκια γεμάτο με τη… φάτσα σας, σε μαύρη, λευκή ή σοκολάτα γάλακτος;
Περί ου ο λόγος λοιπόν, αφού ένας ερευνητής από το Media Lab του ΜΙΤ, ο κύριος David Carr δημιούργησε ένα μηχάνημα που δημιουργεί τρισδιάστατα αντίγραφα με σοκολάτα, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμεί ο καθένας. «Το κομπιούτερ αντιγράφει το πρόσωπό μας και στη συνέχεια δίνει οδηγίες στον εκτυπωτή να το επανασυστήσει με το υλικό που του δίνουμε, δηλαδή τη σοκολάτα», αναφέρει ο δημιουργός συμπληρώνοντας:»Η χρήση της σοκολάτας είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί ενεργοποιεί ακόμη μία αίσθηση πέρα από την αφή και την όραση στο 3D αντίγραφο, αυτήν της γεύσης».
Ο ενδιαφερόμενος βάζει το πρόσωπό του σε ένα σηγκεκριμένο σημείο προκειμένου να γίνει η μεταφορά των χαρακτηριστικών στο κομπιούτερ και στη συνέχεια δημιουργείται το σοκολατένιο αντίγραφο του προσώπου, μικρό ή μεγαλύτερο. Το ίδιο μπορεί βέβαια να γίνει και για μεμονωμένα χαρακτηριστικά όπως μύτες, αυτιά κλπ. Η τεχνολογία πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και μας δίνει τη δυνατότητα να φάμε… το αυτί μας, για παράδειγμα. Ανατριχιαστικό; Τρομακτικό; Σίγουρα πάντως λαχταριστό!
http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου