Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η γυναίκα που ζει με τους ουρακοτάγκους

perierga.gr - Η γυναίκα που ζει με τους ουρακοτάγκους!Η Birute Galdikas έχει αφιερώσει τη ζωή και τις σπουδές της στους ουρακοτάγκους, όχι όμως μόνο θεωρητικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Τι σημαίνει αυτό;
Ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Βόρνεο της Ινδονησίας σε μια πρωτόγονη καλύβα, όπου μαζί με τον σύζυγό της φωτογράφο Rod Brindamour μελετούν τη ζωή αυτών των πρωτευόντων θηλαστικών. Η ίδια γεννήθηκε στη Γερμανία από Λιθουανούς γονείς, αλλά μεγάλωσε στο Τορόντο του καναδά, σπούδασε ζωολογία, βιολογία και ψυχολογία και έχει αφιερώσει εξ ολοκλήρου τη ζωή της στους ουρακοτάγκους, γράφοντας βιβλία, άρθρα σε περιοδικά ενώ έχει λάβει πλείστα βραβεία για το έργο της.
Το National Geographic έχει αφιερώσει αρκετά εξώφυλλά του σε αυτήν, ενώ στις σελίδες του πολλές φορές έχει αναλυθεί το έργο της και η σημασία του. Πέρασε αρκετές δυσκολίες παραμένοντας στο Βόρνεο πάνω από 30 χρόνια, υπερασπιζόμενη τους ουρακοτάγκους και την προστασία των τροπικών οικοτόπων τους, οι οποίοι καταστρέφονταν με γοργό ρυθμό από τους υλοτόμους, τους χρυσοθήρες και τις πυρκαγιές. Απελευθέρωσε στο φυσικό τους περιβάλλον περισσότερους από 100 μικρούς, ορφανούς ουρακοτάγκους, που είχαν αιχμαλωτιστεί παράνομα για κατοικίδια ζώα ή για ζωολογικούς κήπους. Το έργο της θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ανεκτίμητη.
perierga.gr - Η γυναίκα που ζει με τους ουρακοτάγκους!
perierga.gr - Η γυναίκα που ζει με τους ουρακοτάγκους!
perierga.gr - Η γυναίκα που ζει με τους ουρακοτάγκους!
http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου