Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ανακάλυψαν Σαρκοφάγο βάρους 60 τόνων στην Αίγυπτο



Οι αρχαιολόγοι δεν είναι σε θέση προς το παρόν να αναγνωρίσουν τον ''ιδιοκτήτη'' της, ούτε να προσδιορίσουν την χρονική περίοδο στην οποία κατασκευάστηκε.
Ομάδα αρχαιολόγων από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν μιατεράστια σαρκοφάγο 60 τόνων στην Άβυδο της Αιγύπτου, όμως δεν είναι σε θέση προς το παρόν να αναγνωρίσουν τον ''ιδιοκτήτη'' της, ούτε να προσδιορίσουν την χρονική περίοδο στην οποία κατασκευάστηκε.
Η έλλειψη δεδομένων και στοιχείων φαίνεται να τους ωθούν μέχρι τώρα στο συμπέρασμα ότι η γιγαντιαία αυτή σαρκοφάγος, μπορεί να ανήκει σε κάποιον Φαραώ της ''σκοτεινής'' 13ης Δυναστείας
Ο τάφος ήταν κατασκευασμένος από ασβεστόλιθο από τα λατομεία Tura κοντά στο Κάιρο και αρχικά ήταν σκεπασμένος από μια πυραμίδα, που τώρα δεν υπάρχει.
Ομάδα άλλων σαρκοφάγων της 13ης δυναστείας που έχουν ανακαλυφθεί βρίσκονται στην βασιλική necropoli της Dashur, 25 μίλια νότια του Καΐρου.
Από αυτές σώζονται μόνο μερικά τμήματα καθώς έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πυραμίδες.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου