Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Εμβολισμός σκάφους για το κυνήγι φάλαινας [Βίντεο]





Το επεισόδιο σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά τον αποκλεισμό του Nisshin Maru από σκάφη της Sea Shepherd
«Ναυμαχία» έδωσαν σε θάλασσα της Ανταρκτικής το σκάφος της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd με ένα ιαπωνικό φαλαινοθηρικό.


Βίντεο που δημοσιεύτηκε από τη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση δείχνει το γιαπωνέζικο πλοίο Yushin Maru 2 να συγκρούεται στην πλώρη του Bob Baker.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στην Ανταρκτική, με την οργάνωση να ισχυρίζεται ότι η σύγκρουση των σκαφών ήταν σκόπιμη και πως αποτελούσε μέρος οργανωμένου σχεδίου επίθεσης στους διαμαρτυρόμενους από τρία φαλαινοθηρικά.
Δύο σκάφη της οργάνωσης, τα Bob Barker και Steve Irwin, περιπολούσαν στα ανοιχτά της Ανταρκτικής, τη θάλασσα Ross Sea, ένα από τα πιο παρθένα θαλάσσια οικοσύστημα στη Γη, με μεγάλο αριθμό άγριας ζωής που έχει καταφέρει να γλιτώσει από τη μόλυνση και την αλιεία.
Στη Ross Sea, γνωστή και σαν τον «τελευταίο ωκεανό», συναντάται μεγάλος αριθμός αρπακτικών ψαριών, φάλαινες, πιγκουίνοι και φώκιες.
Τα δύο σκάφη της οικολογικής οργάνωσης βρέθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να εμποδίσουν στόλο ιαπωνικών φαλαινοθηρικών που αποτελούνταν από τα Yushin Maru, Yushin Maru 2, Yushin Maru 3 και το Nisshin Maru.
Σύμφωνα με την οργάνωση, τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά εξαπέλυσαν 8ωρη επίθεση. Από την άλλη, τα δικά της πλοία είχαν τοποθετηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να παρεμποδίσουν την φόρτωση των φαλαινών που είχαν πιαστεί στο Nisshin Maru.
Το Nisshin Maru ελέγχεται από ιαπωνικό ινστιτούτο έρευνας για τα θαλάσσια κήτη (ICR), ωστόσο Sea Shepherd και Greenpeace υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια φαλαινοθηρική επιχείρηση, κρατικά χρηματοδοτούμενη.
Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η Sea Shepherd...
http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου