Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσικός δορυφόρος αναμένεται να συντριβεί στη Γη κατά τη διάρκεια της ημέραςΓια σοβαρό κίνδυνο προειδοποιούν οι ειδικοί για την Κυριακή, σχετικά με ρωσικό δορυφόρο που αναμένεται να συντριβεί στη Γη κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Τμήματα του ανενεργού πλέον Kosmos-1220 θα αντέξουν από την υψηλή ταχύτητα επανεισόδου στον πλανήτη, σύμφωνα με τη Daily Mail και θα πραγματοποιήσει ανεξέλεγκτη κάθοδο στην ατμόσφαιρα της Γης.
Αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν σε ποιο σημείο θα «προσγειωθούν» τα κομμάτια του δορυφόρου. Ο Kosmos-1220 άρχισε να λειτουργεί το 1980, αλλά την ίδια χρονιά χαρακτηρίστηκε ανενεργός.
«Το ακριβές σημείο και η ώρα πρόσκρουσης μπορούν να αλλάξουν εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων», αναφέρουν οι Ρώσοι επιστήμονες, αν και εκτιμούν ότι τα τμήματα του δορυφόρου θα πέσουν σε κάποιο σημείο του Ειρηνικού Ωκεανού, δίχως να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.
«Το μεγαλύτερο μέρος του θα καταστραφεί από την είσοδο στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τμήματά του θα φτάσουν στην Γη. Το καλό είναι πως το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη καλύπτεται από νερό και οι πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι απλά ένα μικρό τμήμα της επιφάνειάς του»,
ανέφερε στο Fox News ο Ντέιβιντ Ειτσερ, εκδότης του Astronomy, εκτιμώντας πως δεν θα προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.http://www.apocalypsejohn.com/