Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Δείτε ζωντανά την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων



Στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα συμμετάσχουν περίπου 2.800 αθλητές, ενώ η συμμετοχή των γυναικών «αγγίζει» τα 1200 άτομα, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

Στο σύνολο τους τα μέλη που απαρτίζουν τις αποστολές (αθλητές, προπονητές, παράγοντες) των 85 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών αριθμούν τα 6.000 άτομα.
Όλα τα αγωνίσματα κλειστού χώρου διεξάγονται στο Ολυμπιακό Πάρκο, σε ειδικές νέες κατασκευές, το οποίο απέχει μία ώρα από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του βουνού.
Ο αριθμός των αγωνισμάτων που θα διεξαχθούν(98) αποτελεί ρεκόρ, ενώ τα 12 από αυτά θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης έχουν αναπτυχθεί 37.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πλοία του πολεμικού ναυτικού.
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
Άλλωστε παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εγγυημένα ασφαλείς, οι εντάσεις γύρω από το Σότσι παραμένουν υψηλές και θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός τέτοιου μεγέθους λαμβάνει χώρα σε μια τόσο ασταθή περιοχή του Βόρειου Καυκάσου, σε μια χώρα όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι συχνές.
Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας πάντως κάνουν ό,τι μπορούν να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ωστόσο, τρεις πρόσφατες επιθέσεις στο Volgograd για άλλη μία φορά ανέδειξαν πόσο ευάλωτο είναι το ρωσικό έδαφος σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Πάντως όπως προαναφέραμε ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι η διοργάνωση θα βρίσκεται υπό «ατσάλινο κλοιό ασφαλείας». Το Σότσι βρίσκεται ανάμεσα στη Μαύρη θάλασσα και τα βουνά της Κράσναγια Πολιάνα, στα σύνορα της Ρωσίας με τη Γεωργία, ενώ είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται Ολυμπιακοί Χειμερινοί Αγώνες δίπλα στη θάλασσα.
Όλη η περιοχή γύρω από το Σότσι και το Ολυμπιακό Πάρκο μεταμορφώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια. Το μικρό επαρχιακό αεροδρόμιο έγινε ένας σύγχρονος, διεθνής αερολιμένας, ενώ ανάλογη αναβάθμιση συντελέστηκε και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Άλλωστε η επιθυμία του Πούτιν να μετατρέψει την περιοχή σε τουριστικό θέρετρο οδήγησε στη δημιουργία νέων δρόμων και ξενοδοχείων.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι έχουν δεχτεί σφοδρή κριτική.
Οι Τσερκέζοι απαιτούν να ακυρωθούν οι Αγώνες, αν η Ρωσία δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία τους τον 19ο αιώνα, ενώ την ίδια ώρα αρκετοί πιστεύουν ότι λόγω των Αγώνων θα προκύψουν οικονομικά και περιβαλλοντολογικά προβλήματα.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου