Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Στα τελικά στάδια νέας πυρηνικής δοκιμής η Βόρεια Κορέα;


Η Βόρεια Κορέα έχει ξεκίνησε ξανά  τη δραστηριότητά της στο κέντρο πυρηνικών ερευνών στο Punggye-ri λίγες ημέρες πριν την αναμενόμενη επίσκεψη (26 Απριλίου) του Αμερικανού προέδρου Barack Obama στη Νότια Κορέα εκτιμούν Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι.

«Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι αυξημένες παρουσία οχημάτων και δυνάμεων στο κέντρο πυρηνικών ερευνών Punggye-ri σε σχέση με το παρελθόν. Οι νοτιοκορεατικές και αμερικανικές δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις τελευταίες εξελίξεις κάτι που μπορεί να σημαίνει πως η Β. Κορέα μπορεί να προχωρήσει σε μια νέα πυρηνική δοκιμή» δήλωσε νοτιοκορεατική στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Yonhap news
Νωρίτερα μέσα στο μήνα το καθεστώς της Pyongyang. Είχε προειδοποιήσει για μια νέα «μορφή» πυρηνικής δοκιμής σε αντίποινα των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ν. Κορέας.
Παράλληλα αναφορές κάνουν λόγο ότι η Β. Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια νέα πυρηνική δοκιμή και μάλιστα με τις τελικές προετοιμασίες να βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους.
Παράλληλα το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικό στο γνωστό πομπώδες ύφος των ανακοινώσεών του έχει απειλήσει ότι η επερχόμενη επίσκεψη Obama στη Ν. Κορέα πρόκειται «να κλιμακώσει την αντιπαράθεση και να φέρει τα μαύρα σύννεφα της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών».
Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτός από την Ν. Κορέα κατά τη διάρκεια της 7ήμερης περιοδείας στις χώρες της Ασίας πρόκειται να επισκεφθεί επίσης την Ιαπωνία, την Μαλαισία, και τις Φιλιππίνες.
Πάντως όπως εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν απίθανο το γεγονός η Βόρεια Κορέα να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή την ημέρα που θα βρίσκεται στη Νότια Κορέα ο αμερικανός πρόεδρος σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού δείχνοντας –ιδιαίτερα στο εσωτερικό – ότι αψηφά στην πράξη την υπερδύναμη.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου