Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ανακαλύφθηκε άγνωστο μικροσκοπικό θηλαστικό με προβοσκίδα


Εκεί που νομίζουμε ότι ο άνθρωπος έχει καταφέρει να εξερευνήσει εξονυχιστικά κάθε σημείο του πλανήτη και έχει ανιχνεύσει κάθε ορατή μορφή ζωής γίνονται συνεχώς νέες εντυπωσιακές ανακαλύψεις.

Η τελευταία έγινε από ομάδα ερευνητών σε ένα απομονωμένο σημείο της ερήμου στη Δυτική Αφρική. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα μικροσκοπικό θηλαστικό. Το μικρό ζώο που μοιάζει με ποντίκι διαθέτει προβοσκίδα και σύμφωνα με τους ειδικούς συνδέεται συγγενικά με τους ελέφαντες.
Οι ερευνητές εντόπισαν το μικρό θηλαστικό σε μια περιοχή στη Ναμίμπια που πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε στο μακρινό παρελθόν από ηφαιστειακή δραστηριότητα.  Το μικρό θηλαστικό έχει μήκος 19 εκ. (μαζί με την ουρά) και βάρος 28 γρ. Διαθέτει ερυθρής απόχρωσης τρίχωμα που πιστεύεται ότι αποτελεί προϊόν προσαρμογής στα χρώματα του περιβάλλοντος στο οποίο ζει. 
Οι ερευνητές του έδωσαν την ονομασία Macrosceileds micus και οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν σε αυτό το ζώο δείχνουν ότι το DNA του έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο μεγάλων θηλαστικών και ειδικότερα με εκείνο του ελέφαντα.
Οι ερευνητές σκοπεύουν τώρα να επιστρέψουν στην περιοχή σε λίγους μήνες για να εντοπίσουν αρκετά μέλη του μικρού θηλαστικού και να τοποθετήσουν σε αυτά πομπούς με τους οποίους θα παρακολουθούν τις κινήσεις και την συμπεριφορά τους ώστε να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτό το άγνωστο μέχρι σήμερα ζώο.
Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Mammalogy».http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου