Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ανακαλύφθηκαν είδη αραχνών τα οποία μπορούν να πιάσουν και να φάνε ψάρια



Είδη αραχνών, τα οποία μπορούν να πιάσουν και να φάνε ψάρια, ανακάλυψαν σε όλο τον κόσμο Ελβετοί και Αυστραλοί επιστήμονες.

Σε έρευνά τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ενώ συνήθως τρέφονται με έντομα, ορισμένα από τα μεγαλύτερα είδη αραχνών συμπληρώνουν τη διατροφή τους με μικρά ψάρια, τα οποία ωστόσο κάποιες φορές είναι διπλάσια από μέγεθός τους.
Ο Μάρτιν Νάιφελερ από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, στην Ελβετία, και ο Μπράντλει Πιούσεϊ, από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ότι αράχνες πέντε διαφορετικών οικογενειών, έχουν ως λεία ψάρια, τα οποία αλιεύουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τρία ακόμη ημι-υδρόβια είδη αραχνών έχουν επίσης την ικανότητα να «ψαρεύουν» σε συνθήκες εργαστηρίου.
Οι συγκεκριμένες αράχνες συνήθως κατοικούν σε όχθες ρεμάτων και λιμνών με γλυκό νερό, ενώ ορισμένες έχουν την ικανότητα να κολυμπούν, να κάνουν… καταδύσεις, αλλά και να περπατούν στην επιφάνεια του νερού.
Οι αράχνες συνήθως στήνουν ενέδρα στα θηράματά τους, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρουν σε στεγνό μέρος, για να τραφούν για αρκετές ώρες.
Τα αραχνοειδή έχουν επίσης ισχυρές νευροτοξίνες και ένζυμα, τα οποία τους επιτρέπουν να σκοτώσουν και να χωνέψουν ψάρια που συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και βάρος.
Αναφορές για την ύπαρξη τέτοιων αραχνών έχουν γίνει σε όλες τις ηπείρους, πλην της Ανταρκτικής, με την πλειονότητα να βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου