Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Ακύρωση πτήσεων εξαιτίας του ηφαιστείου Παβλόφ


Η δραστηριότητα που παρουσιάζει την τελευταία εβδομάδα το Ηφαίστειο Παβλόφ οδήγησε την αεροπορική εταιρία PenAir να ακυρώσει πολλές πτήσεις, εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας που εκτοξευόταν από το ηφαίστειο αλλά και των ισχυρών ανέμων.

Το ηφαίστειο, το οποίο επί χρόνια εκτίνασσε τέφρα και λάβα, άρχισε να εκρήγνυται αυτή την εβδομάδα με νέα ένταση, αναγκάζοντας τους επιστήμονες να εκδώσουν προειδοποιητικό σήμα της υψηλότερης βαθμίδας των τελευταίων 5 ετών.
Επιστήμονες του Ηφαιστειολογικού Παρατηρητηρίου της Αλάσκα, μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού από κόκκινο σε πορτοκαλί, βασιζόμενοι στη μετριασμένη δραστηριότητα του ηφαιστείου, δήλωσε ο γεωλόγος Γκέιμ ΜακΓκίμσεϊ.
«Η δραστηριότητα του ηφαιστείου συνεχίζει να είναι έντονη», δήλωσε ο ΜακΓκίμσεϊ. «Από το ηφαίστειο εκρέει λάβα. Είναι ορατό τη νύχτα μέσω κάμερας», είπε.
Γεωλόγοι είπαν ότι οι περιοχές που επηρεάζονται από τη δραστηριότητα του ηφαιστείου είναι ακατοίκητες, εκτός από ορισμένους κυνηγετικούς προορισμούς.http://www.apocalypsejohn.com/