Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Οι «Παραλίες των Κοχυλιών» [Εικόνες]



Για παραλίες με χαλίκια και βότσαλα έχουμε ακούσει πολλές φορές. Για εξωτικές παραλίες με χρυσή άμμο επίσης, όπως και για παραλίες με άμμο σε άλλα χρώματα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες ανά τον κόσμο οι οποίες προσελκύουν πλήθος τουριστών που θέλουν να ξαπλώσουν σε παραλίες που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από κοχύλια.

Ακολουθούν τέσσερις ασυνήθιστες παραλίες γεμάτες κοχύλια:
«Παραλία των Κοχυλιών», Δυτική Αυστραλία
Με μήκος 120 χιλιόμετρα η «Παραλία των Κοχυλιών» βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της πόλης Ντένχαμ στη δυτική Αυστραλία. Αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά κοχύλια τα οποία μπορεί να βρει κανείς σκάβοντας ακόμη και σε 10 μέτρα βάθος.
«Νησί Σάνιμπελ», Φλόριντα, ΗΠΑ
Κάθε χρόνο 20.000 με 30.000 άνθρωποι επισκέπτονται το νησί Σάνιμπελ για να περπατήσουν στα εκατομμύρια κυβικά κοχυλιών που ξεβράζει η θάλασσα.
«Παραλία των Κοχυλιών», Άγιος Βαρθολομαίος
Η παραλία με τα κοχύλια στο νησί του Αγίου Βαρθολομαίου, που ονομάζεται επίσης και Γκράντε Γκαλέτ, είναι η πιο δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία του νησιού.
«Κόλπος του Τζέφρι», Νότια Αφρική
Εαν και δεν είναι τόσο θεαματική όσες οι προηγούμενες, ωστόσο υπάρχουν και εκεί εκατομμύρια κοχύλια στις ακτές.
Μάλιστα, στο μουσείο των κοχυλιών που υπάρχει στην πόλη στεγάζει πάνω από 600 είδη οστράκων. Είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές κοχυλιών στη Νότια Αφρική και προσελκύει φανατικούς του είδους από όλο τον κόσμο.
http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου