Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Boeing της Malaysia κατερρίφθη στα σύνορα Ουκρανίας Ρωσίας από πύραυλο - Νεκροί και οι 295 επιβαίνοντες [Βίντεο]


Ένα επιβατικό αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας συνετρίβη στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ μετέφερε 295 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ.
Αρχικά η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο η εταιρεία Malaysia Airlines, λίγη ώρα μετά επιβεβαίωσε την είδηση ανακοινώνοντας ότι η πτήση MH17, η οποία μετέφερε 283 επιβάτες και 12 άτομα προσωπικό συνετρίβη.
Η περιοχή στην οποία συνετρίβη το αεροσκάφος ανήκει στην Ουκρανία, ωστόσο, είναι πολύ κοντά στη ρωσική μεθόριο.
Φήμες ότι το αεροπλάνο έχει καταρριφθεί με πύραυλο
Εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή ήδη υπάρχουν αρκετές φήμες και όλες οι πληροφορίες μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα με κάθε επιφύλαξη.
Ήδη υπάρχουν αναφορές πως το αεροσκάφος έχει καταρριφθεί με πύραυλο χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζεται ποιος το κατέρριψε. Σημειωτέον ότι στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών.
Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπλοΐας το αεροσκάφος δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο όταν ήταν αναμενόμενο και κατέπεσε κοντά στην πόλη Σαχτάρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή. Ένα μέρος της περιφέρειας του Ντονέτσκ ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Το χρονικό της συντριβής
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Boeing απογειώθηκε με μικρή καθυστέρηση από το αεροδρόμιο Σκίχολ του Αμστερνταμ με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.
Πέντε λεπτά πριν εισέλθη στον ρωσικό εναέριο χώρο κατερρίφθη στην περιοχή Σαχτάρ του Ντόνετσκ ένα σημείο που παραμένει στο κέντρο της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανών και φιλορώσων.
Από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, πάντως, ανακοινώθηκε ότι και οι 295 επιβάτες θεωρούνται νεκροί, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στους ρώσους αυτονομιστές.
Ο πύραυλος με τον οποίο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος είναι ρωσικής κατασκευής αλλά το όπλο έχουν και οι δύο πλευρές.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου