Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αυστραλός που ξύπνησε από κώμα άρχισε να μιλάει άπταιστα Mandarin [Βίντεο]

Ο Αυστραλός Ben McMahon που ξύπνησε από κώμα μετά από ένα τρομακτικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα άρχισε να μιλάει άπταιστα Mandarin ξεχνώντας εντελώς τα Αγγλικά. Ο 22χρονος βρίσκονταν σε κώμα για περισσότερα από μία εβδομάδα πριν ξυπνήσει.


Την γλώσσα Mandarin την είχε διδαχτεί στο σχολείο αλλά ποτέ δεν την έμαθε άπταιστα.
Ο 22χρονος θυμάται πώς ξύπνησε και είδε μια νοσοκόμα που φαινόταν Ασιάτισσα να στέκεται δίπλα στο κρεβάτι του και της είπε «Συγγνώμη νοσοκόμα, αισθάνομαι πραγματικά επώδυνα εδώ» στα κινέζικα. Στη συνέχεια ζήτησε από τη νοσοκόμα  ένα κομμάτι χαρτί και στυλό και έγραψε στην γλώσσα Mandarin: «Αγαπώ τη μαμά μου, αγαπώ τον μπαμπά μου, εγώ θα ανακάμψω».
Νευροεπιστήμονας από το Queensland Brain Institute νομίζει ότι μπορεί να έχει μια εξήγηση για το τι συνέβη στον Ben McMahon: είπε ο εγκέφαλος αποτελείται από διάφορα κυκλώματα - που βοηθούν στη γλώσσα, την αναπνοή, την ομιλία και σκέψη - παρόμοια με ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πιθανώς συνέβη με τον Ben ήταν ότι τα τμήματα του εγκεφάλου που του υπενθύμιζαν τα Αγγλικά υπέστησαν ζημιές κατά το δυστύχημα και εκείνα που διατηρούσαν τα Mandarin ενεργοποιήθηκαν όταν ο 22χρονος ξύπνησε από το κώμα.
Δείτε το βίντεο:
http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου