Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η πρώτη υπόγεια πτήση με αερόστατο [Εικόνες]

Ο Ιβάν Trifonov οδηγόντας ένα πιλοτικό αερόστατο κατεβαίνει στο σπήλαιο Μάμετ της Κροατίας βάθους 675 ποδιών.


Το τεράστιο αερόστατο κινήθηκε επιδέξια ώστε να κατέβει 675-πόδια βαθιά στο σπήλαιο Μάμετ στην Κροατία, αυτό το μήνα.
Ο πιλότος του Ιβάν Trifonov κέρδισε το πέμπτο του παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με το να γίνει ο πρώτος ζωντανός άνθρωπος που ολοκλήρωσε μια υπόγεια πτήση με αερόστατο.
Την ιστορική πτήση του αερόστατου την εμπνεύστηκε από τον οραματιστή Ιούλιο Βερν, και το ταξίδι στο Κέντρο της Γης
Για αυτή τη μοναδική υπόγεια πτήση ο Ιβάν έπρεπε να χρησιμοποιήση ένα ειδικά σχεδιασμένο μπαλόνι, το οποίο ήταν μικρότερο από ότι ένα συνηθισμένο αερόστατο ζεστού αέρα, και αυτό σήμαινε ότι ο πιλότος κάθισε σε δύο φιάλες αερίου που πλαισιώνεται από σωλήνες σιδήρου και όχι μέσα σε ένα καλάθι.
Ο Ιβάν, ο οποίος υποστηρίχτηκε στην πτήση από το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Κροατίας, δήλωσε: «Αυτή ήταν η μία και μοναδική φορά για μένα που επισκεύτηκα την κόλαση.
«Ήταν ένα απίστευτα δύσκολο έργο. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί από κανέναν ποτέ ξανά».
Το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Κροατίας ελπίζει με το απίστευτο βίντεο από την πρόκληση του Ιβάν, θα εμπνεύσει και άλλους ενεργούς τουρίστες να επισκεφθούν την Κροατία και τα όμορφα τοπία της χώρας.
Πρώτα γραπτά αρχεία του σπηλαίου Μάμετ βρίσκονται στο Obrovac, Velebit Nature Park, και χρονολογούνται από το 1929.
Η πρώτη κατάβαση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 1968, όταν η τοπογραφική αποτύπωση και αεροφωτογραφίες που έγιναν, για να παράγουν ένα χάρτη της περιοχής, που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου