Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Γεωγλυφικά σχήματα μυστήριο στο Καζακστάν [Εικόνες]

Περισσότερα από 50 μυστηριώδη σχήματα έχουν ανακαλυφθεί χαραγμένα στο τοπίο του βόρειου Καζακστάν.


Τα σχήματα αυτά περιλαμβάνουν μια σβάστικα, κύκλους, τετράγωνα, και σταυρούς, που κυμαίνονται σε μέγεθος από 90 έως 400 μέτρα.
Γνωστά ως γεωγλυφικά (geoglyphs), βρέθηκαν από ερευνητές που ελπίζουν τώρα ότι θα ανακαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τα αρχαία τελετουργικά στην περιοχή.
Μια δομή φαίνεται να είναι μία σβάστικα. Ενώ το σύμβολο μπορεί να συνδέεται με τους Ναζί, στην πραγματικότητα ήταν ένα αρχαίο σύμβολο που χρησιμοποιείται για περισσότερο από 3.000 χρόνια για να απεικονίσει την ευημερία και δύναμη.
Για παράδειγμα, στην Ινδο-ευρωπαϊκή κουλτούρα ένας αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα σημάδι για τους ανθρώπους για να τους δώσει καλή τύχη. Η ίδια η λέξη προέρχεται από τη σανσκριτική «svastika» και σημαίνει «να είναι καλό».
Μετά την εύρεση των γεωγλυφικών, οι αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Κοστανάι στο Καζακστάν και το Πανεπιστήμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία έκαναν χρήση ραντάρ για να κατανοήσουν καλύτερα τη δομή.
Τα περισσότερα από τα σχήματα που έχουν δημιουργηθεί ήταν με τη δημιουργία αναχωμάτων στη Γη, αλλά και ο αγκυλωτός σταυρός ήταν τοποθετημένες με τη χρήση ξύλου.
Μέχρι σήμερα μας λένε οι ερευνητές, μπορούμε να πούμε μόνο ένα πράγμα, ότι τα γεωγλυφικά έγιναν από τους αρχαίους ανθρώπους. Από ποιούς και για ποιο σκοπό, παραμένει ένα μυστήριο.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου