Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η άλλη όψη του Έμπολα: ποιοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι;

Μπορεί κάποιος να κερδίζει από τον φόβο, τη δυστυχία και τον πανικό του θανάτου; Με τον Έμπολα μάλλον έχουμε να δούμε πολλά...

Οι ειδικές υγειονομικές ομάδες, με τις ειδικές στολές προστασίας και τις μάσκες, έχουν γίνει τα πρόσωπα των ημερών, λόγω των κρουσμάτων του ιού Έμπολα.
Η εταιρεία που κατασκευάζει τις συγκεκριμένες στολές Hazmat, η Lakeland Industries, βλέπει τις μετοχές της να επιδίδονται σε ένα απίστευτο ράλι.
Στο παρακάτω διάγραμμα, αποτυπώνεται η κούρσα της μετοχής της εταιρείας:
Ταυτόχρονα, εκτός από την εν λόγω επιχείρηση, υπάρχουν και άλλες που είδαν τα κέρδη τους να χτυπούν κόκκινο λόγω των διαστάσεων της επιδημίας του Έμπολα.
Πρόκειται για φαρμακοβιομηχανίες όπως η Tekmira, η BioCryst και η Chimerix, οι οποίες από το καλοκαίρι έχουν θησαυρίσει.
Από την άλλη, υπάρχουν και μετοχές εταιρειών που πλήττονται λόγω του ιού.
Αυτές δεν είναι άλλες από επιχειρήσεις μεταφορών, ενώ η επιβεβαίωση κρούσματος και στην ευρωπαϊκή Ισπανία οδήγησε σε πτώση κάποιων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών.
Το βέβαιο είναι, ότι στον κόσμο που ζούμε, ακόμα και μία επιδημία μπορεί να αποτυπωθεί με όρους της αγοράς. Και κάποιοι, ακόμα και άθελά τους, έχουν να κερδίσουν ή να χάσουν χρήμα από τον Έμπολα.
Φυσικά, καμιά μετοχή δεν έχει -ή δεν θα έπρεπε να έχει- αξία, μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου