Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Οι πρώτοι έποικοι του Άρη δεν θα επιβιώσουν σύμφωνα με νέα μελέτη

Το πρόγραμμα εποικισμού του πλανήτη Άρη Mars One δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα καθώς επιστήμονες του ΜΙΤ ανακάλυψαν ένα λάθος στα σχέδια το οποίο μπορεί να αποβεί θανάσιμο.


Σύμφωνα με τις αναλύσεις τεσσάρων επιστημόνων οι πρώτοι έποικοι δεν πρόκειται να επιβιώσουν στην επιφάνεια του πλανήτη ίσως όχι όμως για τους λόγους που μπορεί κάποιος να φαντάζεται.
Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξαν θα είναι τα φυτά που σκοτώσουν τους πρώτους έποικους μέσω της υπέρ παραγωγής οξυγόνου.
Πιο συγκεκριμένα καθώς οι πρώτοι έποικοι θα ξεκινήσουν να καλλιεργούν η κατασκευή μέσα στην οποία θα ζουν αλλά και θα αναπτύσσονται τα φυτά θα υπάρξει υπερ-παραγωγή οξυγόνου πάνω από το κανονικό.
Αυτό θα καταλήξει να αποβεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα τεχνολογία που να επιτρέπει την απομάκρυνση των περίσσιων οξυγόνου αφήνοντας το άζωτο που είναι απαραίτητο για την διατήρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης.
Επιπρόσθετα υπάρχει και ένα μικρότερο πρόβλημα. Οι έποικοι θα ζουν σε ένα θερμοκήπιο κάτι που θα ανεβάσει τα επίπεδα υγρασίας σε 100% κάνοντας την ατμόσφαιρα σχεδόν ανυπόφορη.
Πάντως ο CEO του ιδιωτικού προγράμματος Mars One Bas Landorp απατώντας στις αιτιάσεις των επιστημόνων του ΜΙΤ ανέφερε: «Υπάρχουν πο0λλά προβλήματα μεταξύ του σήμερα και της ημέρας που θα βρεθούν άνθρωποι στην επιφάνεια του Άρη, αλλά η απομάκρυνση του οξυγόνου σίγουρα δεν είναι από αυτά».
http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου