Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ποιες χώρες κινδυνεύουν να δεχθούν επίθεση του Έμπολα το επόμενο διάστημα -Τι λένε οι ειδικοί για την Ελλάδα

Ο πανικός από την εξάπλωση του ιού Έμπολα έχει φτάσει στο ανώτερο σημείο για την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, καθώς για πρώτη φορά η παγκόσμια κοινότητα είδε τους πρώτους τρεις ασθενείς να εμφανίζονται εκτός της δυτικής Αφρικής.


Το Business Insider, επικαλούμενο τα αποτελέσματα των ερευνητών, παρουσιάζει τις χώρες που το επόμενο διάστημα πρόκειται να ακούσουν τον απειλητικό... χτύπο του Έμπολα στην πόρτα τους. Σημειώνει πως οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να αγγίξουν τα όρια του πανικού, παρά το γεγονός ότι ο ιός έχει εισέλθει στα χωρικά τους ύδατα, καθώς δεν αναμένεται να πάρει διαστάσεις.
Φευ, ο μεγάλος «σύμμαχος» του ιού είναι τα αεροπλάνα! Η μετακίνηση εκατομμυρίων επιβατών καθημερινά μπορεί να προκαλέσει τη μεταφορά του ιού από χώρα σε χώρα. Όπως σημειώνει και ο καθηγητής Χάουαρντ Μάρκελ στους New York Times: «Οι ιοί πάντοτε... ταξίδευαν. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι μπορούν να ταξιδέψουν με την ταχύτητα ενός τζετ».
Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Βιολογίας του πανεπιστημίου Northeastern στη Βοστώνη μέτρησαν τις πιθανότητες που έχει κάθε χώρα του παγκόσμιου χάρτη να δεχθεί επίθεση του Έμπολα το αμέσως επόμενο διάστημα, και μάλιστα κατηγοριοποίησαν τα... μεγέθη κινδύνου.
Στη διαγραμματική απεικόνιση, αλλά και στον χάρτη που έφτιαξαν, η Ελλάδα δεν... υφίσταται ως σημείο μελλοντικής εξάπλωσης του ιού. Σε αντίθεση με την Γκάνα και τις ΗΠΑ, που κινδυνεύουν άμεσα. Πολύ ψηλά (στην 3η θέση) από πλευράς κινδύνου βρίσκεται η Γαλλία. Προφανώς λόγω των πολλών μεταναστών από τις αφρικανικές χώρες που ζουν μόνιμα ή ταξιδεύουν συχνά προς τη Γαλλία.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου