Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Του αφαίρεσαν τμήμα του εγκεφάλου και γιατρεύτηκε η αραχνοφοβία του!

Αυτό που συνέβη σε έναν 44χρονο Βρετανό, αγγίζει σίγουρα τα όρια του απίστευτου.

Σύμφωνα με το New Scientist, χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της αμυγδαλής του εγκεφάλου του, ύστερα από εξετάσεις που είχαν δείξει ανωμαλία στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ο 44χρονος είχε εκδηλώσει προ ολίγου καιρού συμπτώματα ξαφνικών κρίσεων επιληψίας. Η αμυγδαλή είναι μια περιοχή του κροταφικού λοβού του εγκεφάλου που εμπλέκεται στις συναισθηματικές αντιδράσεις. Περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν η αιτία ήταν η σαρκοείδωση, μια σπάνια πάθηση που προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες, το δέρμα και, περιστασιακά, στον εγκέφαλο.
Οι γιατροί αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να αφαιρέσουν την αριστερή αμυγδαλή του 44χρονου. Η εγχείρηση πήγε καλά, αλλά αμέσως μετά ο 44χρονος παρατήρησε μερικά "περίεργα" πράγματα.
Ξαφνικά είχε αναπτύξει μια αποστροφή προς τη μουσική -που ήταν ιδιαίτερα αισθητή όταν άκουγε ένα συγκεκριμένο τραγούδι τηλεοπτικής διαφήμισης- αλλά ανακάλυψε επίσης ότι δεν φοβόταν πλέον τις αράχνες!
Ο 44χρονος είχε χρόνια αραχνοφοβία και ποτέ του δεν μπορούσε καν να πλησιάσει μια αράχνη. Και ενώ η αποστροφή του για την μουσική εξασθένισε με την πάροδο του χρόνου, ο φόβος του για τις αράχνες δεν επέστρεψε ποτέ.
Τώρα είναι σε θέση να αγγίξει και να παρατηρεί από κοντινή απόσταση τις αράχνες και λέει ότι το βρίσκει πραγματικά συναρπαστικό. Ο ίδιος δεν έχει παρατηρήσει καμία αλλαγή σε άλλους ψυχολογικούς του παράγοντες. Για παράδειγμα, είναι εξίσου στρεσαρισμένος κάθε φορά που πρέπει να μιλήσει δημόσια, όπως ήταν πριν από την επέμβαση.
Η απίστευτη αυτή υπόθεση δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Neurocase.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου