Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ο καφές αδυνατίζει!

perierga.gr - Ο καφές αδυνατίζει!Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Georgia, ένα συστατικό που βρίσκεται στον καφέ βοηθά όχι μόνο στο να μην πάρουμε βάρος, αλλά δρα και στις αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας στον οργανισμό.
Το συστατικό είναι το χλωρογενικό οξύ, γνωστό και ως CGA, και εκτός από τον καφέ, βρίσκεται σε φρούτα και λαχανικά όπως μήλα, αχλάδια, ντομάτες και μύρτιλλα. Στο πλαίσιο της μελέτης, ερευνητές παρείχαν σε τρωκτικά μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και ταυτόχρονα τους έδωσαν, μέσω ένεσης, συμπυκνωμένο διάλυμα CGA δυο φορές την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το συστατικό αυτό τελικά απέτρεψε την πρόσληψη βάρους, ενώ διατήρησε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα και διατήρησε την υγιή λειτουργία του ήπατος.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Yongjie Ma, «το CGA είναι ένα πολύ δυνατό αντιοξειδωτικό που μειώνει τη φλεγμονή και υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι οι παθήσεις που συνδέονται με την παχυσαρκία, προκαλούνται από χρόνια φλεγμονή. Αν, λοιπόν, καταφέρουμε να την ελέγξουμε, θα απαλλαχτούμε από τις αρνητικές επιδράσεις του πλεονάζοντος βάρους». Παρ’ όλ’ αυτά μην περιμένετε την ποσότητα του CGA που βρίσκεται στον καφέ να κάνει θαύματα, ούτε οι ερευνητές συστήνουν να αυξήσετε την κατανάλωση του καφέ προκειμένου να νικήσετε την πρόσληψη βάρους. Η έρευνα αυτή είναι μια καλή αρχή για να βοηθηθούν οι επιστήμονες στο μέλλον σε θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου