Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Στο κέντρο της Αθήνας θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου

Θα τοποθετηθεί σύντομα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε σημείο της Αθήνας, εφόσον το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε την έγκρισή του και για τα δύο σημεία που έχουν προταθεί από τον δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για τη συμβολή των οδών Β. Όλγας και Β. Αμαλίας στο Ζάππειο ή στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.
Χθες, πάντως, ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης Μίμης Φωτόπουλος ζήτησε με επιστολή του από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να παραχωρηθεί στην πόλη του ως δωρεά το συγκεκριμένο άγαλμα, που, όπως τονίζει, δεν έχει βρει εδώ και 21 χρόνια δημόσιο χώρο να τοποθετηθεί στην Αθήνα.
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε το 1992 από τον ακαδημαϊκό και πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Παππά.
Το έργο έχει δοθεί εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια ως δωρεά στον Δήμο Αθηναίων από το υπουργείο Πολιτισμού, άλλα έως και σήμερα παραμένει στην αυλή του δημιουργού του, καθώς υπήρχαν πάντα προσκόμματα στο να εξευρεθεί χώρος τοποθέτησης στην Αθήνα.
Μάλιστα, επί δημαρχίας του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατασκευάστηκε βάθρο για την τοποθέτηση του αγάλματος, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον τότε δήμαρχο και φέρει και τη σχετική επιγραφή. Όμως το άγαλμα δεν μεταφέρθηκε ποτέ επί του βάθρου.http://apocalypsejohn.com/
agalma_m_aleksanrou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου