Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ισπανία: Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου [Εικόνες]

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου βρίσκεται στην Ισπανία και θα «ανοίξει» εκ νέου για το κοινό – μετά από 14 χρόνια – στα τέλη Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι τριών χιλιομέτρων κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, καθώς βρίσκεται 100 μέτρα πάνω από το φαράγγι Desfiladero del los Gaitanes. Έκλεισε το 2001 μετά τον θάνατο πέντε ανθρώπων που προσπάθησαν να το περάσουν μεταξύ 1999 και 2000.
Τελικά, αφού πρώτα τοποθετήθηκε ένα προστατευτικό από γυαλί το μονοπάτι θα ανοίξει εκ νέου τις στενές πύλες του στο κοινό.
Ο John Kramer, ένας ντόπιος, ο οποίος περπάτησε στο μονοπάτι τον Απρίλιο του 2013, παραδέχεται ότι «ήταν απόλυτη τρέλα. Ένα μήνα πριν είχαν σπάσει το καλώδιο ασφαλείας και ένας Ιταλός ορειβάτης είχε πέσει σε βάθος 80 μέτρων. Ήταν απόλυτα τυχερός, καθώς όχι μόνο επέζησε αλλά δεν είχε ούτε μία γρατζουνιά».
Πάντως ο Kramer υποστηρίζει ότι πλέον το μονοπάτι είναι πολύ πιο ασφαλές και δηλώνει πρόθυμος να το «περάσει» μαζί με την οικογένειά του.
ispania-pio-epikindino-monopati-tou-kosmou-ikones_1
ispania-pio-epikindino-monopati-tou-kosmou-ikones_3
ispania-pio-epikindino-monopati-tou-kosmou-ikones_4
Για όσους επιθυμούν να βρεθούν σε αυτό τον δύσκολο δρόμο δεν έχουν παρά να ταξιδέψουν στο El Chorro, ένα χωριό νοτιοδυτικά της Μάλαγα.
ispania-pio-epikindino-monopati-tou-kosmou-ikones_5
Όσο για τους λάτρεις της ιστορίας, το μονοπάτι (η ονομασία του σημαίνει «Μονοπάτι του Βασιλιά») ολοκληρώθηκε το 1905 και χρησιμοποιούνταν από εργάτες οι οποίοι μετέφεραν προμήθειες σε όσους εργάζονταν στο φράγμα του Guadalhorce.http://apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου