Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ινδία: Τα πρόσωπα της φτώχειας – Πώς είναι να ζει κανείς με 33 σεντς την ημέρα [Εικόνες]

Πρόσωπα χαρακωμένα από τις ρυτίδες που όταν τα κοιτάς νομίζεις πως η ηλικία τους ξεπερνά τα… 100 χρόνια.

Κι όμως δεν είναι έτσι καθώς οι περισσότεροι από τους εικονιζόμενους ανθρώπους δεν είναι ούτε 60 ετών. Τους έχει γονατίσει η απόλυτη ένδεια καθώς επιζούν με μόλις 33 σεντ την ημέρα, δηλαδή ούτε 10 δολάρια τον μήνα!
Ο 42χρονος Roberto Pazzi που εργάζεται σαν διευθυντής πωλήσεων ταξίδεψε στην Ινδία και επί τρεις εβδομάδες φωτογράφιζε ανθρώπους πουν βιώνουν την απόλυτη φτώχεια.
Ο Razzi αιχμαλώτισε στον φακό του από ινδουιστές ιερείς που είναι ντυμένοι με λαμπερά χρωματιστά τουρμπάνια μέχρι επαίτες όλων των ηλικιών σε διάφορες πόλεις της Ινδίας όπως: Νέο Δελχί, Τζαϊσαλμέρ, Τζοντπούρ, Ουνταϊπούρ, Τζαϊπούρ, Άγρα, Βαρανάσι και Καλκούτα.
Ο Ιταλός που χόμπι του είναι η φωτογραφία λέει ότι έχει γοητευτεί από τον τρόπο και από τις συνθήκες που επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.
«Είναι συγκλονιστικό το πώς αυτοί οι άνθρωποι επιβιώνουν. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ινδία 179.600.000 άνθρωποι αγωνίζονται να επιβιώσουν κάτω από το όριο της φτώχειας».
Ο Razzi που εκθέτει τα πορτρέτα του στην Ιταλία είπε:
«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που φωτογράφισα δεν είχαν ξαναδεί κάμερα στη ζωή τους. Ένας από αυτούς συγκεκριμένα προσπαθούσε να πουλήσει φιστίκια περαστικούς. Μόλις τον φωτογράφισε ένιωσε τόσο έκπληκτος που φώναξε ολόκληρη την οικογένειά του. Ήταν τόσο χαρούμενος με τη φωτογραφία που για να με ευχαριστήσει μου πρόσφερε μια ολόκληρη σακούλα με φιστίκια. Ήταν το μοναδικό πράγμα που είχε να μου δώσει».
INDIA_1
INDIA_16
INDIA_15
INDIA_14
INDIA_13
INDIA_12
INDIA_11
apocal
INDIA_10
INDIA_9
INDIA_7
INDIA_6
INDIA_5
INDIA_4
INDIA_3
INDIA_2
http://apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου