Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Χαρίζουν σπίτια στη Σικελία υπό έναν μόνο όρο…

Perierga.gr - Χαρίζουν σπίτια στη Σικελία υπό έναν μόνο όρο...Ψάχνετε για σπίτι; Μια μικρή πόλη στη Σικελία κάνει μία προσφορά που δύσκολα την απορρίπτει κανείς. Χαρίζει σπίτια!

Υπάρχει βέβαια ένα μικρό… μυστικό. Οι κατοικίες στο Gangi, μια γραφική πόλη στα βουνά Madonie, είναι γενικά ερειπωμένες και μερικές εγκαταλελειμμένες για ολόκληρες γενιές. Οι νέοι ιδιοκτήτες οφείλουν να επισκευάσουν τα σπίτι και να τα καταστήσουν κατοικήσιμα μέσα σε τέσσερα χρόνια.
Η προσφορά ήδη έχει προσελκύσει εκατοντάδες ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο, δίνοντας στο δήμο τη δυνατότητα να θέτει και επιπλέον κριτήρια για να παραχωρήσει τις κατοικίες.
Perierga.gr - Χαρίζουν σπίτια στη Σικελία υπό έναν μόνο όρο...Έτσι από τη μακρά λίστα ενδιαφέροντος προτιμούνται όσοι σκοπεύουν να μείνουν μόνιμα και όχι απλά να χρησιμοποιήσουν τα οικήματα για εξοχικές κατοικίες.
Το Gangi είχε περίπου 16.000 κατοίκους τη δεκαετία του ’50. Το κύμα μετανάστευσης στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά και το γεγονός ότι η πόλη είναι στα βουνά, μακριά από τη θάλασσα και τον τουρισμό, οδήγησαν στη σταδιακή ερήμωση. Η πρωτοβουλία του δήμου, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των ιδιοκτητών των ερειπωμένων σπιτιών, φαίνεται να αποδίδει και η μικρή πόλη να αποκτά νέα πνοή.
Perierga.gr - Χαρίζουν σπίτια στη Σικελία υπό έναν μόνο όρο...http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου