Πάγωνε θαμμένο χιλιάδες χρόνια...τώρα ο κυνηγός που το βρήκε θα το χρυσοπουλήσει
Πριν μερικά χρόνια, κυνηγοί χαυλιόδοντα βρήκαν σε καλή κατάσταση μέσα σε ένα παγωμένο σπήλαιο την Yuka, ένα θηλυκό καλοδιατηρημένο μαμούθ. Οι κυνηγοί χαυλιόδοντα έχουν αυξηθεί και γι αυτό έχουν αυξηθεί και τέτοιες ανακαλύψεις.
Κυνηγός χαυλιόδοντα στην ακτή της Bolshoy Lyakhovskiy. Η αύξηση της τιμής κάνουν τους κυνηγούς να διασχίζουν χιλιόμετρα παγωμένων εκτάσεων προκειμένου να βρούν κάτι.
Ο Vladimir Potapov φοράει το κρανίο ενός προϊστορικού bison από ένα σωρό από διάφορα οστά, συμπεριλαμβανομένων και χαυλιόδοντες μαμούθ , έξω από ένα αυτοσχέδιο κατάλειμμα κοντά στη λίμνη Bustakh
Οι κυνηγοί φορτωμένοι χαυλιόδοντες στη βόρεια ακτή της Σιβηρίας κοντά στον ποταμό Yana. Ένα καλό κομμάτι χαυλιόδοντα συντηρεί μια οικογένεια για αρκετούς μήνες.
Στο τέλος του καλοκαιριού Yakutiyan άνδρες ζυγίζουν το εμπόρευμα στις όχθες της λίμνης της βόρειας Σιβηρίας Bustakh. Οι χαυλιόδοντες θα πωληθούν σε μεσίτες στο χωριό Kazachye, όπου οι κυνηγοί θα πάρουν από 50 έως $ 250 δολάρια ανά λίβρα.
Ο Nikolay Haritonov "χτενίζει" με τα μάτια μια ευρεία περιοχή προσπαθώντας να ανακαλύψει σκελετούς μαμούθ και χαυλιόδοντες.
Είναι εντυπωσιακό το που μπορείς να ανακαλύψεις χαυλιόδοντες
Του πήρε μέρες να σκάψει το παγωμένο έδαφος για να βγάλει άθικτο αυτόν το χαυλιόδοντα. Θα του αποφέρει όμως αρκετές χιλιάδες δολάρια.
Βουτηγμένος μέσα στη λάσπη αλλά με το τρόπαιο στους ώμους
Ο Milyutin κοιτάζει τα ευρήματά του στο νησί Bolshoy Lyakhovskiy. Η καλύβα του είναι καμουφλαρισμένη για την εναέρια παρατήρηση των Ρωσικών ελικοπτέρων των μεθοριακών φρουρών. Το περασμένο καλοκαίρι έδιωξαν πολλούς κυνηγούς που έψαχναν χωρίς άδεια.
Το 90% των χαυλιόδοντων της Σιβηρίας καταλήγει για επεξεργασία στην Κίνα. Το ταξίδι ξεκινάει από μια μικρή παγωμένη βάρκα.
Στην Κίνα η παράδοση της ελεφαντουργίας χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια. Πέντε χρόνια μπορεί να διαρκέσει η επεξεργασία ενός χαυλιόδοντα που μπορεί να αποφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια http://volida-volida.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου