Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αεροφωτογραφίες στο δάπεδο αεροδρομίου

perierga.gr - Αεροφωτογραφίες στο δάπεδο του αεροδρομίου!Το δάπεδο στο αεροδρόμιο του Σακραμέντο, που ονομάζεται «Flying Carpet», βραβεύτηκε ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο, καθώς μια πανοραμική θέα από ψηλά στον ποταμό Σακραμέντο εντυπωσιάζει τους επισκέπτες που περνούν την πεζογέφυρα του αεροδρομίου προς το χώρο στάθμευσης.


Η εικόνα αποτελείται από πολλές εναέριες φωτογραφίες, που τοποθετήθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, και αντιπροσωπεύει περίπου 50 μίλια του ποταμού Σακραμέντο, όπως φαίνεται από ψηλά, λίγο έξω από την πόλη Colusa της Καλιφόρνια μέχρι τα νότια της πόλης Τσίκο.
perierga.gr - Αεροφωτογραφίες στο δάπεδο του αεροδρομίου!
Εκτός από το γεγονός ότι η εν λόγω δημιουργία θυμίζει στους επιβάτες τις εικόνες που βλέπουν από το αεροπλάνο, λίγο πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Σακραμέντο, το «ιπτάμενο χαλί», που απεικονίζει την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, βοηθά επίσης τον ταξιδιώτη να ενισχύσει τις εικόνες που έχει στο μυαλό του.
perierga.gr - Αεροφωτογραφίες στο δάπεδο του αεροδρομίου!
«Η τοποθέτηση του έργου αυτού στο δάπεδο της πεζογέφυρας έχει εννοιολογικό περιεχόμενο, καθώς η γέφυρα είναι μια σύνδεση μεταξύ δύο προορισμών. Δεν είναι ούτε εδώ, ούτε εκεί. Λειτουργεί όπως το αεροπλάνο ή το ποτάμι που συνδέουν ένα σημείο με ένα άλλο», λέει ο δημιουργός Seyed Alavi και συμπληρώνει:
perierga.gr - Αεροφωτογραφίες στο δάπεδο του αεροδρομίου!
«Μια συνηθισμένη διαδρομή από ένα σημείο του αεροδρομίου σε ένα άλλο γίνεται… ασυνήθιστη αισθητική εμπειρία, υπενθυμίζοντας στους ταξιδιώτες τη μαγεία της πτήσης που μόλις τελείωσε».   http://perierga.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου