Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τανζανία: Η ξεχασμένη φυλή Hadza - Μια ζωή αμετάβλητη για δέκα χιλιάδες χρόνια [Εικόνες]

Στις όχθες της λίμνης Eyasi στην Τανζανία, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ζει η τελευταία φυλή κυνηγών-τροφοσυλλεκτών στον κόσμο. Ζουν μια ζωή αμετάβλητη για περισσότερα από 10 χιλιάδες χρόνια.


Ο κόσμος τους χαρακτηρίζετε από απόλυτη ελευθερία - κάτι που η σύγχρονη κοινωνία μπορεί μόλις και μετά βίας να φανταστεί και είναι απίθανο να έχει ποτέ την εμπειρία. Πόσο μάλλον να έχουν τις δεξιότητες για να μείνουν ζωντανοί.
Τα μηνύματα κειμένου και τηλεφωνήματα δεν υπάρχουν. Επίσης, τα αυτοκίνητα και την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, αφεντικά, ωράρια, κοινωνικές ή θρησκευτικές δομές. Δεν υπάρχουν νόμοι, φόροι και χρήματα - το πιο κοντινό πράγμα σε νόμισμα είναι το περιστασιακό εμπόριο για ένα σορτσάκι ή σανδάλια με μια γειτονική φυλή.
Η φυλή Hadza κυνηγά μπαμπουίνους, που είναι μία καθημερινή δραστηριότητα για τους άνδρες σε ένα τοπίο που είναι επισφαλώς γεμάτο με αγκαθωτούς θάμνους, δηλητηριώδη φίδια λιοντάρια.
Αλλά με μία επιτυχημένη εκστρατεία κυνηγιού λύνουν το θέμα της κατανάλωσης όταν πεινούν.
Δεν εμπλέκονται σε συγκρούσεις, και δεν έχουν καμία μνήμη από την επιδημική έξαρση λοιμωδών ή πείνα. Ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους αριθμούς που δεν μπορεί να διατηρηθεί, από το κυνήγι ή τη συλλογή. Η διατροφή των Hadza είναι απλή. Κρέας - συμπεριλαμβανομένων των πτηνών, μπαμπουίνους, αντιλόπες και βουβαλιών που σκοτώθηκαν από χειροποίητα τόξα και βέλη, φιλοτεχνημένα από τους ίδιους.
Η γλώσσα τους είναι πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη ομιλούμενη γλώσσα που είναι γνωστή για τον άνθρωπο ... μία ρυθμική διάλεκτος με σημεία στίξης και ήχους. Το όνειρο κάθε γλωσσολόγου.http://www.apocalypsejohn.com/
Δείτε τις φωτογραφίες από την φυλή Hadza:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου